Avocații vrânceni suspendă activitatea. Nimeni nu mai intră în barou, iar alegerile programate luna aceasta au fost amânate până în iunie

Baroul Vrancea s-a întrunit ieri de urgență în ședință, dată fiind situația coronavirusului, dar și măsurile dispuse zilele acestea de instanțe și parchete. Pe același model, avocații vrânceni au discutat dacă se impune suspendarea activității, precum și despre măsurile care ar trebui luate pentru evitarea pe cât posibil a intrării în contact cu persoane purtătoare ale COVID-19. În această perioadă, măsurile sunt necesare, fără panică, dar mai bine să prevenim.

Așa că avocații, prin vot majoritar din partea membrilor Consiliului Baroului Vrancea, au decis să suspende temporar activitatea, urmând ca până la finele lunii să preia doar cazurile urgente. Totodată, în această perioadă justițiabilii nu mai pot intra în sediile baroului (Focșani, Panciu și Adjud), iar avocații sunt sfătuiți să intre în sedii doar dacă sunt situații urgente. Pentru a evita un blocaj, s-a luat decizia ca toate comunicările să fie purtate prin intermediul corespondenței electronice. De altfel, mulți avocați din județ și-au luat propriile măsuri pentru a limita accesul persoanelor străine în sediile birourilor de avocatură în care profesează.

 

Adauga comentariu