Aveți proces pentru drepturile salariale? Ministrul Justiției recomandă instanțelor să ia seama ce și cum acordă!

Tudorel Toader nu vrea să lase neacoperit niciun sector cât îl ține mandatul de ministru al Justiției. După ce a anunțat că se ocupă de construcții, sisteme informatice și - la Vrancea - de aducțiunea cu gaze, noua idee a ministrului Justiției este aceea de a pune frână în procesele în care oamenii se judecă pentru drepturile salariale. Sub formă de „recomandare”, Tudorel Toader a trimis o scrisorică către tribunale și curți de apel, în care îndeamnă voalat ca instanțele să fie mai atente când vine vorba de litigiile de muncă. Recomandarea a ajuns și la Tribunalul Vrancea și, implicit, la Curtea de Apel Galați - acolo unde se judecă dosarele în calea de atac.

Pe 12 martie, înainte ca ministrul să viziteze Vrancea și să promită palate peste palate, a trimis buzduganul înainte, cum ar veni: „Având în vedere atribuțiile dumneavoastră..., cu privire la coordonarea și controlul privind administrarea curților de apel și tribunalelor și ținând seama de impactul bugetar creat de hotărârile judecătorești referitoare la stabilirea drepturilor salariale, vă recomandăm să depuneți toate diligențele necesare în vederea formulării apărărilor și căilor de atac corespunzătoare în dosarele care au acest obiect”.

Vedem în dreapta sus a adresei că ne mândrim cu România 2019. Într-adevăr, așa arată România anului 2019, cu un ministru care își permite să trimită hârtiuțe puterii judecătorești. Care putere, evident că nu se sinchisește de părerile unora și altora: „Contează susținerile părților din dosare, probele și legea”, este răspunsul din Vrancea!

Evident, această recomandare se referă la procesele introduse de cei din sistemul judiciar: judecători, procurori, asistenți judiciari, grefieri sau alte categorii de angajați din justiție. Însă aceasta nu înseamnă că adresa nu poate fi extrapolată la toate categoriile de bugetari care caută în instanță o reparație față de inechitățile salariale.

Adauga comentariu