Au tâlhărit un bărbat aciuat în Gara din Odobești

Doi tineri din județul Iași, care lucrau ca zilieri în Vrancea, au fost trimiși în judecată pentru tâlhărie, faptă comisă chiar de Ziua Copilului, în incinta fostei gări a orașului Odobești. Culmea coincidenței, partea vătămată, Ion G., era originar tot din județul Iași, însă trăia de ceva timp în același oraș de la noi din județ. Cei doi tineri infractori au fost prinși la scurt timp și arestați, iar cercetările au mers repede. Constantin M, de 21 de ani, și Ionuț Petronel S., de aproape 18 ani, au fost trimiși în judecată în stare de arest pentru tâlhărie. 

În rechizitoriu se arată că în ziua respectivă cei doi „zmei” i-au cerut părții vătămate 10 lei, iar Ion G., pentru a nu se ajunge la conflict, le-a dat ceea ce îi ceruseră. Tinerii au mers la magazin, iar cu banii și-au luat bere și semințe, însă au fost prinși în parcul din Odobești pe când consumau alcoolul, așa că au fost sancționați. Pentru că se terminase „distracția”, cei doi, împreună cu un alt puștan, i-au cerut alți 10 lei părții vătămate, însă au fost refuzați. Numai că, între timp, la partea vătămată a venit fiica vitregă al acestuia, care i-a cerut la rândul său 10 lei. Și, pentru că partea vătămată a scos mai multe bancnote din haină, inculpații s-au prins că e rost de bani.

Rapid, după plecarea fetei, cei doi tâlhari au încropit un plan: l-au prins singur, adolescentul de 17 ani i-a pus piedică, astfel că partea vătămată a căzut. În continuare, tânărul de 21 de ani i-a pus mâna la gură victimei, pentru ca Ion G. să nu țipe, iar adolescentul l-a lovit cu pumnii și i-a luat banii. După faptă, cei doi au mers din nou la magazin, de unde și-au permis astfel să își ia țigări și coniac, pe lângă bere. Numai că au fost prinși de polițiști chiar în magazin.

Adauga comentariu