Atenție focșăneni, vi se pregătește ceva: controale masive la mansardele și podurile din cartierele Sud și Mîndrești!

Atenție la neatenție, dragi focșăneni din cartierele Mândrești și Sud! Pe parcursul a două luni, mai precis în perioada 1 martie – 26 aprilie, angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) vor efectua „razii” în toate mansardele și podurile blocurilor de locuințe aflate în zonele amintite. Scopul domnilor de la SVSU este să vadă dacă în respectivele „habitate” sunt respectate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.


Proprietarii podurilor și mansardelor sunt obligați  să prezinte echipelor de control documentele care atestă legalitatea construcțiilor respective și, mai mult, actul de atestare a ignifugării acestora. Pentru a evita eventualele amenzi, este bine ca porganele de control să nu găsească materiale și lichide combustibile depozitate în mansardă.


Echipele SVSU se vor mai uita după instalații electrice improvizate dar și după obiecte care dovedesc că folosiți în pod focul deschis. De grătare... ce să mai vorbim! Mai trebui să știți că în podurile proprietate personală sunt interzise fumatul și activitățile care vă aduc un venit. N-ar fi rău să le prezentați celor care vin în control și faptul că accesul în mansarde și poduri este securizat cu încuietori zdravene.

 

Adauga comentariu