Atenție, curbă periculoasă! Cum arată o stradă din Focșani, asfaltată cu peste 450 de mii de lei de Sotirex

Locuitorii de pe strada Toader Țârdea din municipiu sunt niște norocoși. În urmă cu doi ani, primăria dădea 473.150,61 lei pentru refacerea infrastructurii, lucrare câștigată fără prea mare efort de firma Sotirex (care nu este a fostului deputat Victor Roman, ci a iubitei sale). Ei bine, în anul 2018, strada arată încă prezentabil, chiar dacă între timp iarba și-a făcut loc printre dalele trotuarelor, semn că a trecut ceva vreme de la asfaltare. Nu doar că stratul de asfalt a rezistat în timp, ci există aici și semne de circulație adecvate, așa cum și-ar dori probabil toți locuitorii Focșaniului.

Nu am înțeles totuși ce este cu indicatorul de curbă deosebit de periculoasă, dintre Toader Țârdea colț cu... Toader Țârdea, de oriunde ai veni. Acest indicator avertizează apropierea de o curbă deosebit de periculoasă și înțelegem că în orice parte te-ai duce, finalul este inevitabil. Dacă te regulă acest indicator înseamnă automat reducerea vitezei până la maxim 30 km/h în localități și 50 km/h în afară, aici știm sigur cât ai voie. Probabil paza bună trece primejdia rea.

Inițial, lucrarea era evaluată la peste 600 de mii de lei, din care lucrările de construcții montaj erau estimate la 569.702 lei, iar organizarea de șantier 8.546 lei. Prețul cel mai scăzut a fost oferit de Sotirex, firma care a câștigat contractul în detrimentul altor trei societăți, în aprilie 2016.

Pentru corectitudine, am apelat la Google maps, care ne arată în ce stare era Toader Țârdea în 2012:

Casa din ultima imagine a rezistat în timp, indiferent ce s-a întâmplat dincolo de porți:

Adauga comentariu