„Astăzi Tu Dăruiești”, un nou prilej pentru tinerii de la Rotaract Varana Focșani de a aduce zâmbete pe chipurile vrâncenilor mai puțin norocoși

Moș Crăciun a venit mai devreme pentru o parte dintre vrânceni. Ajutoarele Moșului, tinerii de la clubul Rotaract Varana Focșani, au mers zilele trecute în vizită la cei pentru care sărbătorile nu sunt tocmai îmbelșugate, pentru a le aduce un strop de speranță. Au fost împărțite pachete cu alimente, iar în schimb au primit cele mai frumoase mulțumiri: zâmbetele. A fost încă o ediție a campaniei „Astăzi Tu Dăruiești”, în cadrul căreia au fost strânse donații în bani și alimente, ca la fiecare ediție de până acum. 

 

„Am participat la cea de a 5- a ediție a proiectului Astăzi Tu Dăruiești organizat de clubul Rotaract Varana Focșani, de fiecare dată în Paco Supermarket. Prima ediție a avut loc în mandatul meu, iar de atunci și până acum aș vrea să fac o însumare a realizărilor acestui proiect pe care ne încăpățânăm să îl menținem:

- aproximativ 25 tone de alimente de bază colectate (făină, mălai, zahăr, orez, conserve, paste, dulciuri);
- peste 1.000 familii care au primit aceste donații;
- anual, minim 3 centre/azile au primit donații prin intermediul proiectului;
- vânzări de peste 100.000 lei generate partenerului;
- peste 150 tineri voluntari (în general liceeni) implicați activ;
- donații de la mii de focșăneni;
- o satisfacție de nemăsurat!

Cred că aș putea continua lista realizărilor prin contorizarea eforturilor noastre personale, membrii clubului, dar acest lucru nu este important. După 5 ani de proiect am realizat că acesta e pentru oameni, făcut de oameni, cu ajutorul oamenilor! Capacitatea noastră de a fi oameni îmi dă speranța că putem contribui toți pentru a avea o lume mai bună!

PS: Anul acesta am folosit pungi biodegradabile și am reușit aceleași lucruri minunate, a trebuit doar puțin să ne obișnuim. Asta pentru că o lume mai bună înseamnă un mediu sănătos, iar asta înseamnă să schimbăm modul în care consumăm resursele”, a explicat Bogdan Săcăleanu, membru al Rotaract Varana Focșani.

 

Adauga comentariu