Asfalt codou de la Adjud pentru afaceristul Victor Roman. Încredințări directe de aproape 34 de mii de euro, plus un „supliment”

Roman Impex Prest mai ia o bucată din cașcavalul Primăriei Adjud, după ce în anii trecuți a câștigat câteva licitații frumușele de la acest al doilea municipiu al județului. Numai că, spre deosebire de contractele trecute, anul acesta s-a trecut la un alt nivel: societatea deținută de social democratul Victor Roman a luat trei încredințări directe de la Consiliul Local al municipiului Adjud, în valoare de peste 38.000 euro. Una dintre aceste încredințări directe, de puțin peste 4.500 de euro, reprezintă un act adițional la un contract încheiat în aprilie, pentru același tip de lucrări.

În ordinea cronologică a încredințărilor directe, primul contract este pentru „achiziție lucrări reparații carosabil, covor asfaltic, mun. Adjud, jud. Vrancea. Lucrările constau în frezarea suprafețelor degradate, curățare, amorsare și așternerea mecanică de covoare asfaltice din BA 16 (beton asfaltic cu cribluri), în grosime de 6 cm, în suprafață totală de 1.500 mp”. Contract încredințat direct în aprilie, pentru 120.000 de lei, adică 25.218,56 euro.   

O lună mai târziu s-a ajuns la concluzia că 1.500 de metri pătrați erau prea puțini. Așa că pe 23 mai se face o nouă cumpărare directă: „cf adițional la ctr lucrări nr. 58/24.04.2019, suplimentare 270 mp”, în valoare de 21.600 de lei. Adică 4.535,43 euro.

Ajungem astfel la prezentul în care discutăm, Adjudul a constatat că mai are ceva să încredințeze către Roman Impex. Azi, cele două părți au bătut palma pentru alți 8.596,78 euro. Este vorba despre o cumpărare directă pentru „lucrări de reparație și plombări asfaltice infrastructură stradală Municipiul Adjud, VN - 58 tone, lucrări echivalente unei suprafețe de 400 mp. Lucrările constau în frezarea mecanică, curățire, amorsare, transportul și așternerea manuală (plombe) mixturii asfaltice BAPC 16. Prețul nu conține TVA”.

În acest moment, Victor Roman are 80% din acționariatul firmei, restul fiind deținut de Angela Munteanu. Sau cel puțin acestea sunt ultimele noutăți introduse în primăvara lui 2017, când fratele lui Victor Roman s-a retras din firmă. Societatea ia bani din bugetul Adjudului, dar nu cotizează. Sediul social al firmei este încă de la înființare în Bacău, în Vrancea având patru sedii secundare.

Adauga comentariu