Arteziana și bazinul din Grădina Publică Focșani se află în renovare.„Fățuirea” lor va costa 45.000 de euro!

Încet dar sigur, lucrările de renovare – reabilitare – reconstrucție a Grădinii Publice din Focșani înaintează spre termenul limită, stabilit pentru luna iulie 2020. Printre obiectivele supuse transformărilor radicale se numără aleile, însă de o refățuire strașnică va avea parte și arteziana-lac din mijlocul parcului.


Dacă întreaga cosmetizare a Grădinii Publice va costa peste o sută de mii de euro cu TVA, costurile de ronovare ale fântânii se vor duce undeva pe la 216.684 lei cu TVA, adică 45.800 de euro. Din câte am putut observa, țevile prin care va țâșni arteziana vor fi înlocuite iar bazinul va căpăta un mozaic albastru (credem) nou. De asemenea, în proiect va intra și „Fântâna Dorințelor” care va beneficia de toată atenția constructorilor. Sugestie: dacă e să ne luăm după nume, n-ar fi rău ca primăria să organizeze și aici o secție de votare!


Dacă reabilitarea aleilor se află în sarcina asocierii de firme IASICON – SODACO, fântâna și bazinul vor purta amprenta SABCONS TOTAL, o societate din Focșani controlată de Adrian și Ionel Bratu. Societatea care va renova un obiectiv atât de important pentru arhitectura parcului a fost deschisă în urmă cu 13 ani, în 2006 și n-a reușit niciodată să aibă un profit mai mare decât diversele datorii.


Cifra de afaceri a SABCONS TOTAL a crescut însă de la an la an, lucru pe care nu-l putem spune despre profitul înregistrat. Oricum, la finalul anului trecut compania număra 15 salariați, o cifră de afaceri de 2.319.371 lei, un profit de 717.304 lei și creanțe care se ridicau la 1.069.962 lei.  

 

Adauga comentariu