Arestat sub acuzația de viol asupra propriei fiice. Bărbatul și-a satisfăcut poftele cu minora încă de când aceasta avea 11 ani

Un vrâncean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce o întreagă comunitate, dar și oamenii legii au aflat cu stupoare că acesta își agresa sexual fiica. Micuța avea doar 11 ani când cel care ar fi trebuit să o apere a abuzat sexual de ea. De frică și de rușine, nu a spus nimic nimănui. Abia după câțiva ani și-a luat inima în dinți și a povestit cuiva de încredere calvarul la care fusese supusă. Mai departe au fost alertate autoritățile și a fost demarată ancheta. Nu doar polițiștii și procurorii au intervenit, ci și Direcția Generală pentru Protecția Copilului Vrancea.

De aici ni s-a confirmat că instituția monitorizează cazul, care este de ceva timp în atenția specialiștilor. Un psiholog al DGASPC Vrancea acordă asistență fetei, care acum are 14 ani. „Am deschis și noi o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări s-au produs faptele. Minora a fost inclusă într-un program de evaluare și consiliere”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Bărbatul a fost propus spre arestare zilele trecute, iar instanța a admis cererea procurorilor, existând indicii clare că a fost vorba despre viol. Se pare că faptele se petreceau chiar în locuință și a fost cel puțin o situație când tatăl a luat-o pe fiică să își satisfacă poftele în timp ce aceasta dormea lângă mama ei. Cu toate acestea, nimeni nu s-a sesizat până când fata nu a povestit ce îi făcea chiar propriul său tată.

„La data de 20.08.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat Judecătoriei Focşani luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul C.V. cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, prevăzută de dispoziţiile art. 218 alin.(1), alin.(3) lit. a, b, c din Codul penal (4 acte materiale), cu aplicarea art.35 alin.(1) din Codul penal. Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru 30 de zile. 

Din materialul probator administrat până în acest moment în cauză, s-a reţinut că, în perioada 2016-2018, la diferite intervale de timp, profitând de autoritatea părintească exercitată asupra unui membru de familie, în ocrotirea căruia de afla, dar şi prin imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa de a se apăra, a întreţinut prin constrângere un număr de patru raporturi sexuale. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, au comunicat procurorii din cadrul PT Vrancea.

Foto: imagine cu titlu ilustrativ, sursa citizen.co.za

 

 

Adauga comentariu