Arest la domiciliu prelungit pentru trei din cei zece inculpați din dosarul de camătă, proxenetism și șantaj

Trei din cei zece inculpați din dosarul de camătă, proxenetism și șantaj instrumentat de procurorii Parchetului Județean Vrancea rămân consemnați la domiciliu. Ancheta este în curs de desfășurare la parchet, însă între timp procurorii au solicitat ca instanța să admită prelungirea arestului la domiciliu, cerere încuviințată de Judecătoria Focșani. Cei trei au atacat deja soluția.

Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângaă Tribunalul Vrancea, de prelungire a arestului la domiciliu, față de inculpatții Șerban Gheorghe, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, camăta și proxenetism, Șerban Julien, cercetat pentru șantaj și camătă, și Ioan Romeo, cercetat pentru proxenetism. Dispune prelungirea arestului la domiciliu față de cei trei inculpați, începând cu data de 12.04.2019 până la data de 11.05.2019”, se arată în încheiere. Cei trei nu pot părăsi imobilele în care locuiesc fără permisiunea instanţei de judecată și au interdicție de a comunica cu patru părți vătămate.

Cu câteva zile înainte, Tribunalul Vrancea le-a decis soarta celorlalți șapte inculpați. Aceștia sunt cercetați sub control judiciar încă 60 de zile, până la 11 mai. Cei zece (trei femei și șapte bărbați de etnie romă, toți înrudiți între ei) sunt acuzați că în perioada 2018 – 2019 „ar fi desfășurat activități de camătă și șantaj, prin amenințări cu acte de violență”. O parte dintre aceștia sunt acuzați și de proxenetism. Ancheta în forță a început luna trecută, cu 7 percheziții domiciliare și un flagrant. În aceeași zi, toți zece au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost respinsă.  

Adauga comentariu