Aproape un an, nicio soluție. Procesul intentat consilierilor locali de primarul Focșaniului se mută la Brăila

Șase termene în dosarul în care consilierii locali focșăneni au fost chemați în judecată de primarul Cristi Misăilă, pentru ca azi să vină o decizie care va întârzia și mai mult o soluție pe fond. Neîncrezător în judecata magistrațiilor Secției a II-a civile din cadrul Tribunalului Vrancea - unde se judeca procesul, primarul municipiului a făcut o cerere de strămutare, iar Curtea de Apel Galați a considerat că e mai sigur ca dosarul să fie trimis la o altă instanță. Variante nu sunt multe în cazul unei astfel de cereri, iar instanța „câștigătoare” a fost cea similară din Brăila.  

Admite cererea. Dispune strămutarea dosarului nr. 588/91/2019 la Tribunalul Brăila - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Menţine actele procedural săvârşite înainte de strămutare. Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a judecării procesului. Dispune restituirea cauţiunii în cunatum de 1.000 lei, achitată cu ordinal de plată de plătitor Municipiul Focşani, pentru soluţionare cerere de suspendare judecare dosarul 588/91/2019. Dispune înştiinţarea de îndată a Tribunalului Vrancea - Secţia de contencios administrativ şi fiscal despre admiterea cererii de strămutare. Definitivă”, se arată în încheierea CA Galați. 

Nu ar fi nicio grabă în anunțarea Tribunalului Vrancea, în condițiile în care aici următorul termen a fost stabilit abia în aprillie, adică la un an de la introducerea cererii de chemare în judecată de către Primăria Focșani și Municipiul Focșani - prin primarul Cristi Misăilă și secretarul municipiului Eduard Corhană. Iar dosarul nici nu va pleca din Vrancea până la acest termen din 29 aprilie, când se va constatata că trebuie trimis la Brăila. 

Până la o soluție, este de așteptat să vină și să treacă alegerile, iar componența Consiliului Local să se schimbe, posibil ca cei din grupul PNL chemați acum în judecată să fie prin alte birouri.

Procesul are la bază, cum altfel, votul - sau neexercitarea votului, de către consilieri, în legătură cu aprobarea unor documentaţii cadastrale, prin care au fost modificate suprafeţele unor străzi din Focșani. În acţiunea cu obiectul „obligaţie de a face”, instanța ar trebui să decidă dacă cei 8 consilieri PNL și Costel Bîrsan pot fi forțați să îşi însuşească prin Hotărâre de Consiliu Local inventarul actualizat, modificat şi completat al municipiului Focşani supus spre aprobare în Consiliul Local în perioada 1 ianuarie - 13 februarie 2019. 

Pe lângă aceasta, reclamanții cer și daune: obligarea în solidar a celor nouă consilieri la plata a 236. 582 de lei, judiciu material rezultat ca urmare a refuzului de însuşire a inventarului actualizat. 

Adauga comentariu