Aproape 90.000 de euro investiți la Broșteni pentru construcția unui teren de sport cu sală de festivități!

După cum se prezintă lucrurile, comuna Broșteni se va transforma în curând  într-o patrie a sportului de pretutundeni. Primarul liberal Emilian Dumitriu, ales de populație să le reprezinte interesele în 2016, a hotărât că a venit momentul să ne întoarcem la zicala „Mens sana in corpore sano”. Edilul s-a apucat vitejește de câteva investiții (cu bani europeni) și pe linie sportivă, dacă ne putem exprima așa.


Prin urmare, administrația locală a decis construirea unui teren de sport dotat cu vestiare și sală de festivități în satul Pitulușa. Investiția se ridică la 395.790 de lei (fără TVA), adică aproape 84.000 de euro. Lucrările de proiectare și execuție au fost achiziționate direct, firma care și-a arătat disponibilitatea de a încasa cele câteva zeci de mii de euro fiind tot din Vrancea, mai precis din Gura Caliței, MENCONISTEF.


Dacă autoritățile locale se vor arăta mulțumite de ofertant, ne închipuim de ferictă va fi conducerea societății. Compania a fost înființată în august 2016, ceea ce înseamnă că este mai mult decât avidă de lucrări. De altfel, administratorul și proprietarul MENCONISTEF, Ștefan Bughiurlan, este ambițios în ceea ce-și propune. Oficial, compania figurează cu zero angajați de la înființare, ceea ce nu a împiedicat-o ca la finalul lui 2018 să aibă un profit net de 96.136 de lei, cam 20.000 de euro.


Conform bugetului pe 2019, primăria din Broșteni va cheltui anul acesta cu angajații (salarii) suma de aproape 100.000 de lei (21.155 euro), însă edilul are pe țeavă și alte investiții (prin programul scornit de hulitul Liviu Dragnea -  PNDL): refacerea infrastructurii, realizarea rețelelor de alimentare cu apă și gaze.

 

Adauga comentariu