Aproape 500 de deținuți din Penitenciarul Focșani vor să voteze pe 26 mai

Pe 26 mai, alături de cetățenii cu drept de vot, deținuții în vârstă de peste 18 ani (sau care împlinesc 18 ani în ziua alegerilor) care nu și-au pierdut acest prerogativ vor putea și ei să voteze. Astfel, 468 de persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Focșani îndeplinesc condițiile legale pentru a vota.


Din aceastea, însă, doar 414 și-au manifestat intenția de a vota la alegerile europarlamentare și 380 la referendum. Pentru acest lucru, ei au făscut o solicitare scrisă pe care au adresat-o președintelui biroului electoral al secției de votare.


„Penitenciarul Focşani este arondat la Secţiile de votare nr. 24, nr. 25 și nr. 42 din Focșani, iar  membrii echipelor secțiilor de votare se vor deplasa cu urnele speciale şi cu materialele necesare votării, într-un spaţiu anume amenajat pentru desfăşurarea acestui proces, pentru care au fost  luate toate măsurile necesare  asigurării caracterului secret şi liber exprimat al votului”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Focșani.

 

Adauga comentariu