Aproape 200 de vrânceni au fost amendați în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare!

Misiunile polițiștilor, jandarmilor și militarilor Garnizoanei Focșani continuă în această perioadă, de menținere a stării de urgență, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, depiostarea persoanelor care nu respectă măsurile de izolare, fluidizarea circulației și escortarea coloanelor auto ce transportă materiale mdicale.

Nu în ultimul rând, echipajele instituțiilor enumerate mai sus verifică dacă persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină respectă interdicțiile impuse de lege. Ieri, 2 aprilie, între orele 12.00 și 14.00, a avut loc o acțiune de amploare la care au participat peste 240 de polițiști, jandarmi, militari ai Garnizoanei Focșani și polițiști locali.

În cele 46 de filtre instalate pe raza județului Vrance, oamenii legii au verificat 1.296 de autoturisme și au fost legitimate 1.900 de persoane. În cadrul acestei ample activități au fost constatate nu mai puțin de 241 de contravenții, fiind aplicate sancțiuni ce depășesc suma de 447.000 de lei.

Nu în ultimul rând, au fost constatate și cazuri în care unii dintre cetățeni nu au respectat restricțiile de circulație și măsurile de izolare, astfel încât au fost date 196 de amenzi în cuantum de 290.000 de lei. În cadrul acelorași acțiuni au fost verificați și 52 de agenți economici pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

„Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu  data de astăzi, limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, sunt următoarele:

2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice;

10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

Totodată, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:

a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

c) suspendarea temporară a activității;

d) desființarea unor lucrări;

e) refacerea unor amenajări”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

 

 

 

Adauga comentariu