APIA Vrancea face apel la fermieri să nu lase depunerea cererilor pentru subvenție pe ultima sută de metri!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vrancea a demarat campania de depunere a cererilor unice de plată. Acestea vor trebui depuse de agricultorii care doresc să obțină subvenții începând cu 2 martie și până pe 12 mai, anul curent.


În 2019 au depus cereri unice de plată 21.500 de fermieri, dintre care 380 de cereri au fost depuse pentru suprafețe mai mari de 50 de hectare, astfel încât APIA Vrancea estimează aceleași cifre și pentru anul în curs.


„Este posibil ca numărul cererilor de plată pentru terenuri mai mari de 50 de hecatre să crească datorită comasării suprafețelor, fenomen care are loc în fiecare an”, a spus directorul APIA Vrancea, Dorina Ștefan.


Centrele unice de plată pot fi depuse la centrele locale și județene ale APIA. În Vrancea există șase asemenea sedii ce pot fi găsite de fermieri în localitățile Adjud, Panciu, Vidra, Vulturu, Focșani și Dumbrăveni. Aceștia au posibilitatea să depună un singur document, chiar dacă folosesc terenuri ce se află pe raza altor comune sau județe.


„Pentru a beneficia de subvenții, fermierii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau persoane autorizate, trebuie să prezinte documentele privind utilizarea terenului. Este necesar ca acestea să fie depuse înaintea cererii unice de plată și, mai ales, să fie valabile”, a mai precizat directorul APIA Vrancea, Dorina Ștefan.


Pentru campania 2020, conducerea APIA face un apel la fermieri să nu lase depunerea documentelor pe ultima sută de metri dar și la autoritățile locale, pentru ca acestea să elibereze din timp documentele privind utilizarea terenurilor pentru care se solicită subvenții.

 

Adauga comentariu