Apă cu program în comuna Tîmboești. CUP spune că problemele cu alimentarea sunt și din cauza creșterii bruște „a numărului de utilizatori de pe raza comunei, ca urmare a returnării din afara graniţelor, în contextul generat de răspândirea Covid-19”

S-a stabilit! De azi, apa în comuna Tîmboești se raționalizează, urmând ca localnicii să stea cu ochii pe robinet în intervalele orare 06.00 - 13.00 şi 17.30 - 22.00. De regulă, problemele cu apa la Tîmboești, ca și în alte localități, începeau undeva în vară. Însă inevitabilul s-a produs în urmă cu câteva zile, iar localnicii au observat că nu prea mai au apă, în ciuda recomandărilor de a se spăla des pe mâini pentru a se feri de coronavirus. Explicația a venit azi, de la CUP, odată cu anunțul privind programul în care va fi furnizată apa. 

Ne menţinem punctul de vedere, considerând că au fost identificate în mod corect toate aspectele care concură la furnizarea cu discontinuitate a apei în Tîmboești. Așa cum s-a specificat, investițiile programate în cadrul POIM reprezintă singura modalitate de rezolvare a problemelor din comuna Tîmboești și, pe această cale, facem apel la buna înțelegere a cetățenilor, cărora le garantăm servicii de calitate la finalizarea investițiilor cu fonduri europene. 

Pentru a suplini aceste neajunsuri până la finalizarea proiectului investițional, având în vedere şi creşterea bruscă a numărului de utilizatori de pe raza comunei (ca urmare a returnării din afara graniţelor, în contextul generat de răspândirea virusului Covid-19 la nivel global), singura metodă de rezolvare, în prezent, a acestor probleme este furnizarea apei pe baza unui program, ca și în anii anteriori. În funcţie de evoluţia situaţiei, de cerinţe şi de consumul înregistrat, programul poate fi adaptat (intervalul orar se poate micşora sau mări)”, precizează CUP într-un comunicat de presă.  

În comunicat, CUP explică și anul acesta despre ce este vorba când vine vorba de investițiile din comune, subliniind că „UAT-ul este în continuare proprietarul rețelelor de apă și canalizare, CUP SA Focșani fiind doar administratorul acestor rețele. Însă în afara programului POIM, sistemele de apă și canalizare pot fi dezvoltate de către UAT-uri și prin accesarea altor surse de finanțare, dedicate rezolvării acestor probleme, prin Programul Naţional De Dezvoltare Locală (PNDL) sau prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Însă toate aceste contracte de lucrări din cadrul POIM, cu o valoare totală de peste 941 mil. lei, se derulează pe o perioadă mai lungă, deoarece este nevoie de timp pentru proiectare, contractare și apoi execuție, fiind planificate pentru implementare în intervalul ianuarie 2018 - decembrie 2022”.

 

 

În prezent, lucrarea este contractată, include fază de proiectare și execuție și este în curs de derulare. Programele de investiții puse în aplicare de CUP SA Focșani prin accesarea de fonduri europene au în vedere extinderea și modernizarea rețelelor principale de apă și canalizare din fiecare localitate, realizarea unor noi stații de pompare apă, precum și a unor noi stații de epurare. Contractul cuprinde multiple lucrări, pe lângă Tîmboești, fiind derulate investiţii şi în gospodăriile de apă ale localităţilor Odobești, Adjud, Panciu, Mărăşeşti, Bordești, Bolotești, Cîrligele, Cotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Popești, Ruginești, Străoane, Urechești, Vîrteşcoiu”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Adauga comentariu