Anul acesta, Zilele Focșaniului se vor organiza după zicala: „Chelului îi trebuie tichie de mărgăritar”! Primarul Misăilă alocă aproape 1 miliard și jumătate de lei vechi pentru muzică și voie bună!

Ca în fiecare an, la începutul lunii iulie, Focșaniul se pregătește din nou de sărbătoare cu arome de mititei și bere. Timp de patru zile, în perioada 5 – 8 iulie, centrul municipiului va fi din nou blocat de tarabe, chioșcuri și gură cască și învăluit de mirosul incofundabil de carne arsă la jar potolit. Distracție pe toate fronturile, că asta mai avem de făcut, în rest le avem pe toate.

Așadar, municipalitatea va pompa 135.000 de lei într-o paranghelie de proporții epice, sumă trasă de la buget fără milă, că plătitorii de taxe nu pleacă nicăieri. N-avem străzi și spații verzi, dar la micăraie și beutură nu renunță nimeni.

Prin urmare, suma destinată organizării circului anual din centru târgului este prevăzută la capitolul bugetar „Cultură, recreere și religie”, la subcapitolul bugetar „Alte servicii în domeniul culturii, recreerii și religiei” precum și la „Alte cheltuieli cu bunuri și servicii”.Vă dați seama cu câtă pioșenie se vor mânca mititeii și cu câtă evlavie vor duce focșănenii paharul la gură.

Pentru că orașul arată impecabil, întrebați orice focșănean, conducerea municipalității a invitat mai multe delegații, de pe alte meleaguri, să caște gura la ce face românul când îi este cel mai bine. Un alt prilej ca primarul să-și umfle pieptuțul cu mândrie și să arate altora cum am reușit noi să ieșim din evul mediu.

De la olimpianele manifestări nu vor lipsi acțiunile culturale și sportive, chiar un turneu internațional de tenis „Vrancea Trophy” (dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari) menit să „promoveze imaginea municipiului și să încurajeze tinerele talente” . Din nefericire, faza cu găsirea unui logo reprezentativ pentru Focșani a căzut, (vă amintiți concursul cu pricina organizat de primărie) întrucât „în urma analizării proiectelor, nici unul nu îndeplinește cumulativ toate criteriile de înscriere și participare la concurs, drept pentru care în urma derulării a două etape nu s-a declarat nici un câștigător”. În concluzie, primăria se lasă păgubașă cu acest concurs de talente și va recurge la varianta clasică – de achiziție a unor servicii pentru crearea unui logo.

Revenind la oile noastre, pe care nu le-am părăsit niciodată, banii pentru aceste bacanale sunt împărțiți în trei categorii, mari și late. Primăria va aloca nu mai puțin de 45.000 de lei pentru cheltuielile cu delegațiile oficiale din străinătate: transport intern, cazare, masă, protocol, masă oficială, cadouri delegații străine.

Pentru promovarea manifestărilor, municipalitatea este dispusă să repartizeze suma de 55.000 de lei, bani care se vor regăsi în materiale de promovare cu caracter general (afișe, bannere, invitații, publicitate, plachete, broșuri, casete de prezentare), pavoazare și ambientare zonă, realizare logo reprezentativ pentru municipiul Focșani ( asta nu se pune, că s-a dus dracului de râpă)

Cea de a treia tranșă de lovele – 35.000 de lei, va lua drumul către podiumul sportivilor premiați în cadrul Turneului Internațional de Tenis „Vrancea Trophy”. Ca bârfă, am auzit că în deschiderea turneului, primarul Cristi Valentin Misăilă ar fi trebuit să facă un schimb de mingi cu Ilie Năstase, însă acesta din urmă a fost reținut, în ultimul moment, de o pană pe spate la scuterul din dotare.

Nu putem încheia acest material înainte de a-i transmite primarului Valentin Misăilă, urările cele mai calde și reci din partea tuturor locatarilor din zona Pieței Unirii, bucuroși ziua și mai ales noaptea de toate parangheliile ținute în buricul târgului. Chiar ne spunea o tânără familie, că pruncuțul de patru ani nu mai poate adormi decât în fum de mititei și cu muzică populară la căpătâi. Aferim, bre!

Adauga comentariu