Anul acesta, sătenii din Vulturu vor dansa din buric cu Lavynya și Tudorel Toader!

Comuna Vulturu se pregătește de sărbătoare. Nu, nu este vorba de 24 ianuarie așa cum s-ar putea să vă treacă prin cap, ci de Zilele comunei. Primarul localității, Nicușor Păcuraru, s-a gândit că n-ar fi rău să apuce taurul de coarne cât mai devreme cu putință și a scos la licitație organizarea celei de a VII-a ediții ale acestei manifestări anuale. Așa cum bine spune rumânul, iarna trebuie să-ți faci car și vara sanie, edilul s-a grijit de cele trebuincioase pentru luna august.


Potrivit datelor existente pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziții Publice, primăria a achiziționat (prin cumpărare directă) serviciile unei societăți din județul Constanța – SC EVENTYS MARK SRL. Și cum nu poți glumi cu un asemenea eveniment, s-a bătut palma pentru 32.000 de lei, adică aproape 7.000 de euro, bani din bugetul administrației locale.


„Zilele Localității înseamnă cel mai important moment în viața culturală, socială și artistică a localității, o mare sursă de valoare ce desăvâșește cultura, cinstește trecutul, marchează existența și documentarea localitatii, permanentizează tradiții, strânge comunitatea laolaltă, reprezintă viitorul-dezvoltare”, se explică necesitatea organizării acestor manifestări. Cam pompos spus, dacă ne întrebați, însă vreun referent și-a făcut treaba cu prea mare nădejde.


Ei bine, având în vedere cele de mai sus, pe parcursul a două zile, primăria va urmări obiective nobile cum ar fi „targetarea tuturor grupelor de vârstă și gusturilor diferite ale acestora, multiculturalitatea și show-uri pluralistice cu artiști recunoscuți”. Cu alte cuvinte, „de la cel cu barba sură, pân la cel cu țâța-n gură”, toată lumea va fi satisfăcută de programul artistic pus la cale de societatea EVENTYS MARK SRL, plătită cu bani peșin de administrația locală.


Ce și mai ales pe cine poate vedea omu și femeia din Vulturu în două zile dă spectacol


Oameni buni, v-am spus că petrecerea de anul acesta va fi ceva absolut nemaivăzut. În spiritul propășirii culturii naționale și tradiției strămoșești, sătenii din localitate vor putea căsca gura, printre altele, desigur, la un program de comedie susținut de valoroșii Hari Gromoșteanu și Vasile Costea.
De asemenea, pot fredona arii cunoscute din folclorul tradițional și își pot împletici picioarele pe „muzică de petrecere, macedonească, grecească și turcească”.

Piesa de rezistență a șoului sătesc va fi, fără tăgadă, reprezentația de bellydance (dans din buric) cu voal, poiuri și evantaie, executată de neîntrecuta Lavynya. Cei care se mai pot ține pe picioare pot încerca să salte și în ritmuri de Zorba, asta pentru că va avea loc și un spectacol de dansuri grecești „de scenă și interactiv cu publicul”.


Așadar, spectacol de excepție în comuna lui Nicușor Păcuraru. Stați că nu s-a terminat! Anunț de ultimă oră! Printre babele din Vulturu s-a răspândit o veste bulversantă. Cică anul ăsta comuna va fi onorată (iar) cu prezența celui mai iubit fiu al satului: ministrul Justiției, Tudorel Toader! Aferim!

 

Adauga comentariu