Andres Juscamaita Franco, voluntarul peruan care s-a îndrăgostit de județul nostru, după ce a petrecut câteva luni în Panciu, în cadrul proiectului „Quijote for Life Project”

Săptămâna trecută am aflat pur întâmplător că orașul Panciu a fost gazdă pentru un tânăr peruan care face voluntariat în cadrul unui proiect amplu: Quijote for Life Project. Acesta a stat în Panciu luni bune, unde s-a ocupat cu înfrumusețarea Centrului de zi al Asociației Lumea lui Pinocchio din localitate. Tânărul a pictat pereții Centrului în decurs de câteva luni și, printre picături, a vizitat câteva locuri. Așa s-a îndrăgostit de județul nostru, atât cât a văzut din el, pentru că vizitele sale au fost centrate în jurul localității Panciu. Zilele acestea, Andres Juscamaita Franco a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări legate de activitatea sa.

Știri de Focșani: Îmi poți spune câte ceva despre tine?

Andres Juscamaita Franco: Sunt student la teatru, specializat în designul de scenă. În Peru lucrez împreună cu colectivul de artă „La Brigada Muralista”, care este un grup de artiști multipli, de la artiști plastici și până la arhitectură. Scopul nostru, al tuturor din acest grup, este de a ajuta asociațiile culturale, dar și alte tipuri de asociații care se dedică unui viitor mai bun.

Î: Cu ce te ocupi „în viața reală”?

R: În acest moment mă dedic studiului, particip la activitățile care au loc în colectivul meu și lucrez la arta care se numește „Ukuku Style”, marca mea proprie.

Î: Cum a început activitatea de voluntariat?

R: IBO Peru are un proiect internațional numit EVAC (Empower Volunteering Across the Continents). Așa s-a ajuns ca Asociația Pueblo Grande prin „Proyecto Quijote para la Vida” să caute doi voluntari peruani pentru proiectului EVAC.

Asociația Pueblo Grande: Proiectul Quijote for Life m-a contactat și mi-a explicat întregul proiect, inclusiv locul destinației mele, dacă aș fi acceptat. Deoarece am spiritul aventurii și al cunoașterii lumii, am decis să accept să fiu reprezentantul Proiectului Quijote for Life.

Î: Cât timp ai stat în Panciu? Ți-a plăcut?

R: Șederea mea în Panciu a început pe 14 iulie 2018 și s-a terminat pe 5 februarie 2019. Adică activitatea de voluntariat a durat 6 luni. Mi-a plăcut foarte tare în Panciu, datorită senzației de calm și liniște pe care am simțit-o peste tot. Mi-au plăcut podgoriile extinse, dar și oamenii, care au fost foarte prietenoși.

Î: Dacă ai avea ocazia să te întorci la noi, poate în cadrul unui alt proiect, ai accepta?

R: Fără ezitare aș spune da. România este o țară foarte frumoasă. Și cred că totuși am avut și un noroc extraordinar, deoarece în toate călătoriile mele prin această țară am întâlnit oameni foarte prietenoși și foarte buni.

Andres Juscamaita Franco nu minte când spune că s-a îndrăgostit de țara noastră. Chiar la momentul plecării sale din Panciu a scris pe Facebook impresiile frumoase despre Panciu și împrejurimi, dar și că este trist că activitatea sa aici a luat sfârșit. 

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu