Amenzi de peste 23.000 de lei pentru șoferii vitezomani. Polițiștii vrânceni au reținut 15 permise într-o singură zi

Luni, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au băgat spaima în șoferii care au tranzitat DN 2 – E 85 în intervalul orar 16.00 - 20.00. În zonă a avut loc o acțiune pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, în colaborare cu IPJ Bacău – Serviciul Rutier. Acțiunea s-a desfășurat în regim „cascadă” și a avut drept scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă sau când depășesc limitele legale de viteză. Conștientizare, conștientizare, însă acțiunea nu s-a lăsat doar cu strângeri de mână.

Au fost aplicate cu această ocazie 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.540 lei. De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier. Astfel de activități, în colaborare cu județele limitrofe, vor mai avea loc și în perioada următoare”, anunță IPJ Vrancea.

Cu sau fără astfel de acțiuni, șoferii sunt în continuare prinși că încalcă legea rutieră, cei mai mulți fiind aprigi consumatori de alcool. Ieri, doi vrânceni s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși conducând sub influența alcoolului.

„La data de 19.06.2019, ora 06.59, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Gugești, în timp ce conducea un autoturism în Focșani, având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool  pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Militar Focșani, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge. 

La data de 19.06.2019, ora 15.18, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din Reghiu, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 2M, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Militar Focșani unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, comunică polițiștii vrânceni.

Tot zilele acestea polițiștii i-au întocmit dosar penal unui alt bărbat, care a fost oprit marți de polițiștii Secției de Poliție Rurală Tulnici, pe DN 2D Bârsești. După primele verificări a rezultat că șoferul are 23 ani și este originar din județul Brașov. Însă motivul pentru care acestuia i-a fost întocmit dosar nu a ținut de alcool, ci de lipsa unui document important. Brașoveanul conducea autoturismul, însă avea dreptul de a conduce suspendat. 

          

 

Adauga comentariu