Amenințări la adresa unui polițist care încerca să aplaneze un conflict: „Dacă îți dau un cap în gură, te omor!”

Un vrâncean de 50 de ani din Urechești va fi judecat pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice în urma unui scandal pe care l-a provocat în luna decembrie, fiind vorba inclusiv despre amenințări cu moartea la adresa unuia dintre polițiștii veniți să aplaneze conflictul. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, totul plecând de la o ceartă pe care inculpatul a avut-o cu un vecin într-un bar din Urechești. În rechizitoriu s-a reținut că la momentul respectiv Costică C. se afla sub influența alcoolului și, pentru a se impune în fața vecinului, a scos un cuțit de măcelărie pe care l-a pus ostentativ la vedere, pe o vitrină. 

Chiar dacă vecinul s-a retras din conflict și a plecat spre casă, inculpatul l-ar fi urmărit, ba chiar a intrat în locuința acestuia și a început să îi bată cu pumnii în ușă. Atunci a fost momentul în care au fost chemați polițiștii din comună, însă scandalul nu a luat sfârșit. Anchetatorii spun că ajunși la fața locului, oamenii legii au încercat să îl conducă pe inculpat la mașina din dotare, însă acesta s-a împotrivit, iar la un moment dat a încercat chiar să o lovească pe polițista care venise la fața locului. Mai mult decât atât, inculpatul a avut grijă să îi și amenințe în mod repetat, cuvintele acestuia fiind consemnate în rechizitoriu: „Bă, îți iau gâtul/ Dacă îți dau un cap în gură, te omor!”.

Tot în materialul de urmărire penală s-a reținut că scandalul provocat de inculpat a durat câteva zeci de minute și peste 10 persoane au fost martore la ceea ce s-a întâmplat. Dintre acestea, alte două persoane ar fi fost amenințate cu moartea, iar un vecin a fost lovit în zona feței. În timpul anchetei, inculpatul a recunoscut parțial faptele. A mărturisit că într-adevăr era beat și a făcut scandal, însă a precizat că nu a amenințat cu moartea pe nimeni și nici nu a lovit pe cineva.

Adauga comentariu