Amendat pentru că transporta porci fără documente sanitar-veterinare

Chiar dacă în județul Vrancea nu a fost o explozie a pestei porcine africane, boală care a făcut ravagii în alte județe, au fost existat câteva focare ce sporit vigilența autorităților. Astfel, oamenii legii sunt cu ochii în patru când vine vorba de cei care transportă animale, aceștia fiind obligați să aibă asupra lor documentații avizate sanitar-veterinar.

Cu toate cestea, nu toți sunt conștienți de pericolul pe care-l reprezintă comercializarea de animale care nu au fost controlate de medicii DSV. Aseară, în jurul orei 20.00, polițiștii din Tulnici au oprit o autoutilitară care se deplasa pe DN2 D.

Șoferul, un bărbat de 56 de ani din Homocea, a fost nevoit să oprească autovehiculul pentru a fi controlat de polițiști. Aceștia au constatat că omul transporta 24 de porci care nu erau crotaliați, cumpărați din Sibiu fără acte sanitar-veterinare.
 
Șoferul a fost amendat cu 1.500 de lei iar însoțitorul său cu 600 de lei. Transportul a fost preluat pentru a fi condus la un punct autorizat în vederea incinerării de către specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea, în scopul prevenirii extinderii pestei porcine africane.

Potrivit legii, se sancționează cu amendă de la 720 lei la 1.500 lei faptele săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 6.000 lei la 12.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice: organizarea şi efectuarea transporturilor de produse de origine animală şi de furaje fără certificate.

De asemenea, documente de calitate sau alte documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare și efectuarea transporturilor de produse şi subproduse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar sau neigienizate; deţinerea sau transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare.

 

Foto credit: unupetrotus.ro

Adauga comentariu