Amendă usturătoare pentru o societate care avea pe stoc peste 600 de litri de dezinfectant fără documente de proveniență!

Profitând de criza provocată de coronavirus, unii afaceriști din Vrancea s-au gândit că-și pot suplimenta veniturile încălcând legea. Chiar astăzi, 27 martie, o echipă mixtă de control, formată din polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, comisari ai Gărzii de Mediu și Oficiului pentru Protecția Consumatorilor, a verificat o societate care avea ca obiect de activitate fabricarea și vânzarea de produse chimice.


Organele de control au vizat un punct de lucru unde se produceau substanțele respective dar și 4 puncte de desfacere ce aparțineau societății respective. În urma acțiunii conjugate a celor trei instituții au fost descoperite 629 de bidoane, a câte 1 litru, ce conțineau dezinfectant, respectiv hipoclorit de sodiu cu oconcentrație mai mică de 5%, și nu mai puțin de 3.618 ambalaje neutilizate fără documente de proveniență.


Autoritățile au luat decizia confiscării bunurilor respective, a căror valoare era de 2.142 lei, și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, pentru toate punctele de lucru și desfacere verificate, în cuantum de 21.500 de lei.


Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea anunță că „va intensifica în această perioadă activitățile de prevenire, descoperire și de combatere a ilegalităților economice specifice”.

 

Adauga comentariu