Amendă pentru doi funcționari ai Ministerului Educației în procesul inspectorului general al IȘJ Vrancea. Ministerul Educației, acuzat că ține ascunse anumite documente

Chiar dacă inspectorul școlar general Dorin Cristea este repus pe funcție ca urmare a deciziei instanței, procesul intentat în acest sens Ministerul Educației Naționale continuă pe fond, întrucât prima soluție este provizorie. Și se pare că funcționarii din Minister sunt cei care tătăgănează dosarul, judecat de magistrații Curții de Apel Galați. La ultimul termen, instanța a fost nevoită să amâne cauza pentru „lipsa relaţiilor solicitate Ministerului Educaţiei Naţionale”. Totodată, instanța arată că nu e de glumit și a luat măsuri drastice: a amendat doi funcționari din cadrul Ministerului, printre care și un director.

Dispune amendarea Directorului General al Direcţiei Generale Juridic - Crina Mădălina Ciobanu şi a consilierului juridic Florin Mănuc, cu câte 700 lei”, se arată în minută. Crina Mădălina Ciobanu este director general în cadrul DGJ din Ministerul Educației Naționale din august 2015, ca jurist în cadrul Corpului de Control, după ce a fost timp de 8 ani jurist la DGASPC Sector 4 București și a desfășurat „activități relații clienți” la o firmă de consultanță din București. De când e la Minister și-a luat un apartament și a adunat bijuterii în valoare de 8.000 de euro.

În 2018, aceasta a fost implicată într-un scandal, legat de decizia Ministerului Educaţiei de a respinge Carta Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), adoptată de Senatul Universității. Miza era demiterea rectorului suspendat Tudorel Toader, la propunerea studenților, pentru încălcarea normelor de etică academică sau prejudicierea imaginii universității.

Revenind la procesul lui Dorin Cristea, în septembrie anul trecut, CA Galați a decis să anuleze cererea de suspendare formulată de reclamantul Cristea Dorin şi a constatat „suspendată de drept executarea Ordinului MEN nr. 3544/11.04.2018”. Dorin Cristea a revenit pe post, însă Ministerul a făcut recurs împotriva acestei soluții, care se va judeca la Curtea Supremă abia la finele lunii octombrie.

Dorin Cristea şi-a câştigat postul prin concurs, în anul 2016. În august 2017 a fost pentru prima dată demis de la conducerea IŞJ Vrancea, de către ministrul Liviu Pop, iar în locul său a fost adusă profesoara Lauriana Ailincuţei, consilieră locală PSD la Focşani. După două luni, instanţa a suspendat ordinul de demitere a lui Dorin Cristea, iar acesta a revenit în post. În aprilie 2018, generalul Cristea a fost demis a doua oară.

Acțiunea de la CA Galați a fost introdusă împreună cu Cătălin Canciu, inspectorul şcolar general al IȘJ Brăila, aflat într-o situație similară, dar și cu adjunctul din acest județ, Mihaela Daniela Turcu. Și aceștia susținuseră concursuri pentru posturile pe care le ocupau, dar nu sunt pe placul guvernării care ne scoate din noroaie.  

Adauga comentariu