Aleșii locali vor avea o nouă sală de ședințe. Asta ca să nu mai spună că primarul n-are grijă de ei!

Sala de ședințe a Primăriei Focșani va intra cât de curând în transformări novatoare. Cel puțin așa reiese dintr-un proiect de hotăre aflat pe ordinea de zi a ședinței din 28 noiembrie. Deocamdată se are în vedere aprobarea prin vot a indicatorilor tehnico-economici, respectiv faza proiectului tehnic și a detaliilor de execuție.


Vorbind de sume cu TVA, costul întregii investiții va fi acoperit de bugetul local și va ajunge la 1.265.719 lei, echivalentul a 271.706 euro. Acești bani vor transforma, realmente, locul plin de magie în care aleșii locali decid destinul urbei.

Sala de ședințe va fi dotată cu mobilier de comandă din lemn masiv și va fi dotată cu sisteme sofisticate de vot pentru consilieri, de sonorizare și de înregistrare a ședințelor. Lăcașul va mai fi prevăzut cu un sistem de supraveghere video și cititor de carduri iar pe hol se va monta o centrală pentru avertizare la incendiu.


Mai mult, în sala de ședințe va fi montat un videoproiector cu ecran rulabil electric, chiar în zona din spate. La asta se adaugă echipamentele moderne de birotică și comunicații plus mobilierul.


Din valoarea totală (1.265.719 lei), modernizarea sălii va costa 518.633 de lei, sistemul de climatizare – 39.483 de lei iar aparatura audio, video și de numărare a voturilor – 20.969 de lei la care adăugăm organizarea de șantier – 25.942 de lei. Până aici e bine am înțeles, e beton! Montajul sistemului de climatizare va costa 27.343 de lei iar cel audio-video și de numărare a voturilor se duce la 6.131 de lei.


După care urmează: „utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj”  - 268.898 de lei, din care sistemul de climatizare 158.208 lei, sistemul audio-video etc – 98.647 lei, în timp ce modernizarea sălii este – 12.042 lei. Stați că nu s-a terminat! Urmează la dotări alte scoruri: un total 249.432 lei din care modernizarea sălii – 175.757 lei, sistemul audio-video și de numărare a voturilor – 73.615 lei.


La finalul listei se clasează proiectarea și obținerea documentației – 35.097 de lei, cheltuielile cu avizele, taxele etc – 9.143 de lei, asistența tehnică și dirigenția de șantier – 17.782 lei și bineînțeles cheltuielile diverse și neprevăzute – 107.044 lei.

Un lucru ne-a atras atenția, așa după cum se poate vede în fotografie. Elementele, recunoaștem, apar de mai multe ori, pentru noi, inexplicabil. Sistemul video este trecut de patru ori, cel de climatizare de trei ori, la fel și modernizarea sălii, de trei ori. Lucru ciudat având în vedere rubricile: 1 - costul total al lucrărilor, 3 - montajul utilajelor tehnologice, 4 - costul utilajelor propriu-zise care necesită montaj și 5 - dotările.


Toate lucrările vor fi gata în termen de trei luni de la data fluierului de start, ceea ce probabil că se va întâmpla anul viitor. Până atunci se vor lua decizii în sala veche, ca și până acum, fără sistem electronic de numărare a voturilor. Menirea asta ar putea reveni consilierului Radu Nițu, cunoscut pentru dedicarea sa.
 

 

Adauga comentariu