Alertă în Vrancea! Un deținut din Penitenciarul Focșani a evadat!

Din primele informații, un deținut al Penitenciarului din Mândrești a reușit să evadeze în timp ce fusese scos la muncă alături de alți condamnați. În jurul orei 13,15, s-a constat că deţinutul Constantin Ionuț Răzvan, în vârstă de 25 ani, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată, fără antecedente penale, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localității Dumbrăvița. Reprezentanții Penitenciarului Mândrești au făcut totodată publice și semnalmentele fugarului:

Poliția anunță că bărbatul era îmbrăcat în bluză și pantalon de trening de culoare gri, purta pantofi sport, de culoare verde-albastru și o geacă galbenă.

„Facem precizarea că acesta era clasificat în regim semideschis și desfășura activități lucrative la Pepiniera Ocolului Silvic  Focșani din localitatea Dumbrăvița. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.


 Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.
De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.


În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112.  De asemenea puteţi contacta Penitenciarul Focşani la numerele de telefon 0237/258707 sau  0749097361 sau e-mail: pfocsani@anp.gov.ro”, se arată într-un comunicat primit de la Penitenciarul Focșani

Este posibil ca deținutul să fi fugit într-un moment de disperare pentru că, în urmă cu câteva zile, i se refuzase cererea de eliberare condiționată.

Respinge cererea de liberare condiţionată înregistrată sub nr. 2149/231/2019 formulată de petentul condamnat CONSTANTIN IONŢ RĂZVAN, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. 2 C.pr.pen. fixează ca termen după care cererea va putea fi reînnoită 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă petentul condamnat la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului din oficiu (avocat Soare Maricel, cu delegaţia pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. 713/29.03.2019 emisă de Baroul Vrancea) în cuantum de 313 lei rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.04.2019Document: Hotarâre  606/2019  19.04.2019

 

Adauga comentariu