Alertă: un deținut a evadat de la un punct de lucru! Vasilică Ciobotaru este condamnat pentru omor

Acțiuni ample la această oră în județ, polițiștii, jandarmii și angajații Penitenciarului Focșani fiind în alertă după ce un deținut s-a făcut nevăzut de la un punct de lucru. Vasilică Ciobotaru, originar din Boghești, a dispărut azi, în jurul orei 14,15, pe când se afla în punctul de lucru exterior de pe raza localității Goleşti, la care desfășura activități lucrative. 

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni albaştri, bluză de trening bleumarin cu sigla Adidas şi bocanci. Ciobotaru Vasilică are 39 ani și este condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru omor calificat, însă executa pedeapsa în regim deschis,

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112.  De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Focşani la numerele de telefon 0237/258707 sau  0749097361 – cms. șef Gură Georgeta purtătorul de cuvânt al unităţii, e-mail: pfocsani@anp.gov.ro”, au comunicat reprezentanții Penitenciarului Focșani.

Adauga comentariu