Alertă de la salvamontiști! Trei trasee montane nu sunt practicabile în bune condiții

Salvamontiștii vrânceni se așteaptă ca iubitorii muntelui să se aventureze în drumeții și în acest weekend, dat fiind că vremea rămâne în continuare frumoasă. Însă nu toate traseele sunt sigure, avertizează aceștia. Astfel, potrivit Salvamont Vrancea, în acest moment trei trasee nu sunt practicabile în bune condiții: Herăstrău-Cabanele Giurgiu-Lăcăuți marcaj punct albastru, Greșu-Șaua Poienița marcaj punct roșu și Cabanele Giurgiu-Refugiul Centenar marcaj triunghi roșu. Traseele enumerate sunt afectate de exploatările forestiere din zonă, însă salvamontiștii asigură că în rest nu sunt probleme. Cu toate acestea, paza bună trece primejdia rea.

Pot apărea probleme de orientare în condiții de vizibilitate redusă, în zona pajiștilor alpine, unde stâlpii de gol pot fi distruși cu ușurință, împiedicând astfel deplasarea fără o cunoaștere bună a traseului. De asemenea exploatările forestiere pot afecta atât marcajele cât și potecile creând probleme serioase mai ales în perioadele cu precipitații. Pentru o deplasare în siguranță vă recomandăm să vă documentați înainte de a porni în drumeție. Puteți solicita informații contactându-ne la 0-SALVAMONT/ 0725 826 668, sau adresându-vă direct salvatorilor montani aflați în Baza Salvamont Păulești sau în patrulare pe traseele montane”, este mesajul salvatorilor de pe munte.

Salvamontișii comunică totodată că în ultimul timp au fost refăcute și verificate mai multe trasee turistice. E drept, i-a ajutat și vremea foarte frumoasă din ultima perioadă, însă temperaturile ridicate au adus și mai mulți turiști.

Serviciul Salvamont Vrancea are în administrare 18 trasee turistice cu un total de 290 km. În fiecare primăvară și toamnă acestea sunt evaluate iar acolo unde este necesar se intervine cu lucrări de întreținere. Cele mai frecventate trasee sunt: Cheile Tișiței-sectorul până la Tunel, Soveja-Vârful Zboina Neagră, Păulești-Cascada din Horn și Sat Coza-Stâna Cârnituri-Șaua Geamăna-Golici, acestea fiind aprecierile noastre după sezonul de vară ce se încheie în curând”, au mai precizat cei de la Salvamont Vrancea.

Adauga comentariu