Ala, bala, portocala, cu salariile profesorilor de la Liceul de Arte din Focșani

La sfârșitul lunii martie, o adresă primită de conducerea Liceului de Arte „Gheorghe Tăttărescu”din Focșani trimisă de Inspectoratul Școlar Vrancea, via Ministerul Educației, a stârnit o agitație de rău augur printre cadrele didactice ale instituției de învățământ. Astăzi dimineață, în cadrul unei ședințe fulger,  dăscălimea a aflat de la conducerea unității că va primi salariile diminuate cu 20%. Motivul? – Necunoscut!

Ceea ce am aflat este că, la sfârșitul lunii ianuarie, conducerea liceului focșănean a calculat bugetul instituției, buget în care erau prevăzute cheltuielile administrative și cele salariale, inclusiv măririle. În luna martie, pică pleașca din senin. Bugetul aprobat se întoarce rectificat zdravăn. Conform unor sesizări primite la redacție, conducerii liceului i s-a recomandat să se descurce cum poate, adică să taie de pe unde găsește, ca profesorii să-și primească lefurile neciuntite.

În dorința de a verifica dacă totul este adevărat, am sunat la Inspectoratul Școlar Vrancea pentru mai multe detalii. Amabil dar hotărât, inspectorul general, Lauriana Ailincuței ne-a transmis răspicat că „inspectoratul a luat toate măsurile legale și nu există nici o unitate școlară care nu-și va primi banii. Chiar marți am avut o videoconferință cu domnul ministru al Educației care ne-a confirmat că nu vor fi probleme. Toată lumea își va primi sută la sută salariile. Chestia de la Liceul „Gh. Tăttărescu” că vor primi salariile diminuate este o glumă. Nu există această variantă. Cred că sunt persoane care vor să inducă o situație de neliniște în rândul cadrelor didactice”.

Cum era și firesc, am cerut lămuriri și de la conducerea liceului, respectiv de la directorul acestuia, Diana Tăicuțu. În urma convorbirii era clar (?): profesorii și-au făcut griji degeaba. Toată lumea va primi salariile ca și până acum, fără nici o excepție. Îndată mi-a venit în cap un refren al formației Timpuri Noi „totul eeeee minnunaaaat, da a a, minunaaaat...”. Cei care ne-au scris pe site au căscat ochii degeaba la ședință, că n-au înțeles nimic, nimicuța! Numai răutăți, domnule, numai răutăți!

Le mulțumim cititorilor care ne-au informat despre situația salarială ambiguă de la Liceul de Arte și promitem că, la rândul nostru, vom avea ochii cât cepele pe cum se vor da lefurile în școală. Nu de alta, dar au mai promis unii, mai de sus, că România va fi „Minunatul Orinoco” și s-a ales praful. Rămâneți vigilenți, prieteni!

Adauga comentariu