Ajutor de la olteni! O firmă din Craiova va amenaja „pro bono” Parcul Memoriei Naționale!

Atunci când nu transpiră bani pentru locuitorii acestor meleaguri, consiliul județean mai primește și el, ca orice copil cuminte, daruri de la diverși moși. Unul dintre aceștia, SC WOOD FIELD SRL, s-a gândit să dea o mână de ajutor la nevoie și să sponsorizeze lucrările de amenajare a „spațiului geografic” – Parcul Memoriei Naționale!


Cu toate că „știm că știți” despre ce e vorba, simțim nevoia să vă reamintim: într-un grandios proiect gândit de cele mai luminate minți ale secolului, pe o suprafață de 75 de hectare vor fi plantați 335.000 de stejari în memoria tot atâtor ostași care au murit pe câmpul de luptă.


Privind puțin pieziș, dăm cu ochii de site-ul Global Forest Watch care ne spune că între 2001 și 2017 România a pierdut 317.000 de hectare cu pădure din care aproape 7.000 de hectare au dispărut din Vrancea. Ei bine, la cele 7.000 de hectare pierdute, între 2001 și 2012, în Vrancea s-au regenerat doar 1.420 de hectare.


Revenind scurt la oile noastre, SC WOOD FIELD SRL își asumă responsabilitatea pregătirii terenului pentru împădurirea câmpiei mioritice cu stejari, acțiune ce va fi gata-gata în această primăvară. Lucrările sunt estimate la 35.330 de lei (doar 7.420 de euro) și constau în aratul și discuitul a 35,33 de hectare.


Nu ne grăbim, deocamdată se parafează intenția. Până la plantatul propriu zis mai este vreme! Dar ce să vezi? Societatea care și-a luat pe umeri „teribila” povară își are obârșia în Craiova, pe meleagurile Liei Olguța Vasilescu. Firma a fost înființată în aprilie 2016, are doi administratori și cinci asociați. La sfârșitul lui 2017, cu un singur angajat (număr mediu), WOOD FIELD a avut un profit net de 147.473 lei și datorii de 104.866 lei, ceea ce înseamnă un câștig de  42.607 lei.


Nu știm cum a ajuns o societate din Dolj să facă mecenat tocmai în Vrancea. Probabil că la mijloc nu există nici un fel de cumetrie PSD, ci doar un ascuțit simț patriotic. Se prea poate ca firma craioveană să-i cinstească pe ostașii olteni căzuți pe cîmpurile de luptă în Primul Război Mondial, aducând astfel un pios omagiu eroilor patriei!

 

Adauga comentariu