Agenția Națională de Integritate i-o dă elegant lui Oprișan: declarația de avere, PUBLICĂ. Aflăm că Marian Oprișan s-a împrumutat de la mama sa cu zeci de mii de euro!

Când a venit vremea să ne arate ce a strâns ca o furnicuță într-un an, președintele Consiliului Județean Vrancea a spus pas. De la sine putere, Marian Oprișan și-a ascuns atent declarațiile de avere și de interese de pe site-ul instituției pe care o conduce, însă surpriză! Agenția Națională de Integritate a publicat zilele acestea ceea ce domnul președinte spunea că nu e strict personal. De altfel, ANI s-a codit luni de zile să ne răspundă dacă anonimizarea visată de Oprișan era și ceva firesc, legal șamd. În baza unei „cereri de anonimizare”, președintele CJ Vrancea, urmat de ceilalți funcționari docili, a șters orice urmă de transparență.

Numai că de ieri, am aflat și ce câștiguri are și ce proprietăți. Însă altceva sare în ochi!

Vremurile nu au fost totuși prielnice pe acest an pentru Marian Oprișan. Aflăm că fix în acest an Centenar, cu atâtea cheltuieli, mama sa și-a rupt din economiile sale de pensionară, și i-a dat fiului cu împrumut NU MAI PUȚIN DE 51.466,12 euro! Viață grea, datorii pe măsură. Sperăm să treacă cu bine anul 20.20, în care va achita cele două credite, contractate în 2005.

Grație ANI, aflăm că președintele de județ a adunat în 2017 salarii în sumă de 103.696 lei, din indemnizația de la CJ. Bani albi pentru zile negre, pentru că, tot în 2017, domnul Oprișan și-a deschis un depozit bancar, în care a introdus 75.005,70 lei. Probabil e printre puținii ani în care Oprișan pune și ceva de-o parte din „salar”, semn cert că guvernarea e cea mai bună de când e dumnealui președinte. De 18 ani, mai precis!

Ca o comparație, în 2016 a strâns indemnizații de fix doar 59.837 lei.

Adauga comentariu