Agenția Națională de Integritate a decis: veniturile secretarului județului sunt publice!

Agenția Națională de Integritate a mai publicat o „felie” din declarațiile de avere/ interese ale funcționarilor și aleșilor obligați să își transparentizeze aceste informații, iar printre aceștia se numără și Raluca Tatiana Dan, secretarul județului. După ce în urmă cu câteva luni apăruseră ceva semne despre declarațiile acesteia pe internetul atoateștiutor, informațiile nefiind tocmai complete, aflăm că ANI are o altă viziune asupra modului în care se transparentizează informațiile.

În urmă cu o lună scriam despre declarațiile Ralucăi Dan, în contextul în care mare parte din informațiile oferite erau anonimizate. Pe site-ul Consiliului Județean Vrancea declarațiile nu pot fi accesate, iar unele informații au fost adunate grație datelor existente pe site-ul CUP, unde Raluca Dan este președinte al Consiliului de Administrație. Însă veniturile obținute de aceasta în anul fiscal anterior nu erau tocmai informații publice. Numai că ieri, ANI și-a actualizat din nou portalul cu declarații, unde pare că nu e nicio încălcare a legii dacă îți dai numele și veniturile obținute.

Știm deja că Raluca Dan are o activitate profesională intensă, nu doar în cadrul Consiliului Județean Vrancea. Totodată, aceasta a încasat salarii de la CUP, UNCJR - unde este expert formator, și administrația fondului pentru mediu, unde este membru al Consiliului de Administrație. Potrivit declarației de interese, mai are și alte funcții, neremunerate: agaman la CUP Salubritate și membru consiliu director INA (Institutul Național de Administrație).


 

Adauga comentariu