Afaceristul Dumitrașcu, în pericol de a pierde câteva dintre proprietăți. Inculpat în mai multe dosare și chiar închis pentru aproape doi ani, afaceristul este executat silit

Dorel Dumitrașcu, afaceristul din Reghiu trimis în judecată în mai multe dosare de evaziune fiscală și inculpat în urmă cu câțiva ani într-un dosar de corupție alături de fostului procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, este executat silit după un credit neachitat. Potrivit actelor execuționale, s-a ajuns aici din cauza unui contract de credit din anul 2007. Luna aceasta, două apartamente pe care afaceristul le are în Odobești vor fi scoase la licitație publică, după ce și în trecut s-a încercat tranzacționarea acestora.

Este vorba despre două apartamente destul de măricele: ambele au trei camere și peste 70 de metri pătrați. Totodată, potrivit datelor din publicația de executare silită, imobilele sunt în același bloc, scară și același etaj. Diferă doar numărul apartamentului. Cu un preț de pornire al licitației de 73.043,77 lei, fără TVA se încearcă vânzarea apartamentului de 3 camere în Odobești, situat la etajul trei. Imobilul are 74,7 mp, plus un balcon în suprafață de 10,12 mp.

Al doilea apartament este un pic mai micuț: trei camere măsurate la 73,40 mp, cu un balcon de 8,49 lei. Prețul de pornire al licitației este de 69.565,50 lei. „Dacă nu se obține acest preț și există cel puțin doi licitatori, la același termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire al primei licitații. Vânzarea se va face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se arată în anunț. Cu toate acestea, se pare că publicația de vânzare imobiliară se reia a 11 oară, la cererea creditorului, respectiv o societate specializată în recuperarea creanţelor.

Acum mai bine de 8 ani, Dumitrașcu era trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar cu nume grele. În cauza instrumentată de DNA erau inculpați procurorul general al PCA Galați, polițiști, notari, avocați și șefi de instituții. Iar Dorel Dumitrașcu era acuzat că a întocmit în fals mai multe acte pentru procurorul general al PCA Galați, decedat în cursul judecării cauzei. Astfel, la cererea lui Dinu Gâlcă, ar fi întocmit în fals şi a înregistrat în evidenţa contabilă a firmei sale mai multe documente contabile (bonuri fiscale, avize de însoţire a mărfii), care să creeze o aparență de legalitate în ceea ce priveau anumite favoruri pe care fostul procuror general le primise.

În octombrie 2016 însă, după o decizie a CA Galați într-un alt dosar, Dumitrașcu a fost încarcerat. Fusese condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru lovire sau alte violenţe, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dorel Dumitraşcu a fost judecat într-un dosar în care magistraţii au conexat două cauze distincte: o bătaie din august 2011 şi mai multe fapte de evaziune fiscală comise, conform anchetatorilor, în perioada februarie- octombrie 2012. Dorel Dumitraşcu a mai fost judecat anterior şi a primit pedepse cu suspendare sau amenzi penale care, odată cu prezenta condamnare, i-au fost, cel puţin parţial, revocate.

Dumitrașcu a fost liberat condiționat în 2018, însă între timp a mai fost trimis în judecată încă o dată, în 2017, pentru clasica evaziune fiscală.

Adauga comentariu