Adrian Atarcicov veghează liniștit în lanul de consilieri județeni PSD. Mandatul merge mai departe...

Profesorul Adrian Atarcicov a început să  capete experiență în cei doi ani de mandat la Consiliul Județean Vrancea. Acum mănâncă doar dulceață de trandafiri și privește cu mai multă luare de minte la problemele cetățenilor giudețului. Nu spunem povești, reiese clar din raportul de activitate al consilierului județean pe anul 2017, recunoaștem, poate mai puțin partea cu dulceața.

În perioada decembrie 2016 – decembrie 2017,obiectivele asumate și domeniile de interes ale profesorului Atarcicov au fost strâns legate de „asigurarea integrității patrimoniului județului, monitorizarea gestionării corespunzătoare a fondurilor publice și sprijinul comunităților locale”. Cum era și firesc, obiectivele au fost cele din platforma și programul PSD, axându-se în principal pe „dezvoltarea județului, orientarea către cetățean, transparența decizională și cooperarea eficientă în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă autoritățile locale și instituțiile publice”.

Colaborarea cu reprezentanții instituțiilor de specialitate din subordinea CJ a fost de bun augur, ducând la dezbateri pertinente asupra proiectelor de hotărâre. De altfel, consilierul nu a lipsit de la nici o ședință, participând, așa cum ne spune, la analiza și discutarea diverselor probleme ale județului, materializate în proiectele legislative județene. Cu toate acestea, în ciuda implicării sale, social democratul nu a izbutit să inițieze nici un sfert de hotărâre însă le-a sprijinit, din tot sufletul, pe cele inițiate de președintele consiliului județean.

Ca orice ales în funcții publice, Adrian Atarcicov a arătat o deosebită atenție întâlnirilor cu cetățenii Vrancei, întâlniri ce au fost posibile prin audiențe repetate și dese deplasări în județ. Luând, aproape, exemplul lui Calistrat Hogaș, consilierul a bătut drumurile întortocheate din județ, ajungând în final să tăifăsuiască pe îndelete cu primarii, viceprimarii și consilierii locali PSD care l-au pus la curent cu diversele probleme întâmpinate în comune. Da, ce? Primarii PSD au probleme?

Deși nu face parte din „comitete și comiții”, Adrian Atarcicov a fost prezent la toate evenimentele publice organizate de consiliul județean. Cel puțin așa ne spune în raportul de activitate, și îl credem pe cuvânt. Fără a lăsa vreo urmă de îndoială asupra priorităților ce se prefigurează în cea de a doua parte a mandatului, consilierul încheie scurt și cuprinzător: „voi susține în continuare proiectele fundamentale pentru dezvoltarea județului Vrancea”. Dacă le dibuie între timp, îl rugăm să ni le spună și nouă!

Adauga comentariu