Administrația publică din UE discutată la Focșani. Marian Oprișan a lipsit dar a dat câte o sticlă cu vin invitaților!

Dacă nu vă era clar până acum cât de importantă a devenit provincia europeană în care ne ducem traiul, iată o mostră babană: timp de două zile, astăzi și mâine, consiliul județean va fi gazda unei întâlniri a grupului de lucru din cadrul Rețelei europene de administrație publică (EUPAN). Trebușoara a fost organizată de (atenție!) CJ Vrancea în parteneriat (!) cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Institutul Național de Administrație.


„Vrancea este primul județ din România, după municipiul București, unde se organizează un eveniment de asemenea anvergură, în contextul exercitării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, se anunță cu pompă pe site-ul CJ Vrancea. Vizitatorii pe meleagurile vrâncene sunt în număr de 70, din nu mai puțin de 21 state din UE și din afara sa.


Teoretic, pe parcursul celor două zile vor avea loc discuții „despre subiecte de actualitate privind viitorul administrației publice europene”, însă delegații vor avea timp să viziteze și județul Vrancea, bucurându-se „de tradițiile și frumusețile românești”, ne mai spun organizatorii.


Având în vedere că astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, ar fi de făcut câteva observații. În primul rând nu am putut să trecem cu vederea absența președintelui CJ Vrancea. În condiția în care ni se spune că „Vrancea este primul județ din România, după municipiul București, unde se organizează un eveniment de asemenea anvergură, în contextul exercitării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, Marian Oprișan nu a fost prezent, el fiind plecat cu treabă, ca să spunem așa, pentru interesele locuitorilor județului.


A lipsit de la eveniment, e drept, dar asta nu înseamnă că n-a lăsat vorbă ciracilor săi. Pe lângă vorbele sale înțelepte, transmise de vicepreședintele CJ ăla micu, Dănuț Cristian, Marian Oprișan a dăruit cu noblețe ficărui invitat câte o sticlă de vin din strugurii copți sub cerul Vrancei.


Am mai remarcat că, după terminarea primei sesiuni de discuții, atunci când toată lumea s-a înghesuit să facă poze pe treptele doborâte de istorie ale CJ, cele care dau în Piața Unirii, unul dintre cei doi vicepreședinți ai consiliului județan a absentat în mod miraculos, am putea spune. Și nu este vorba de generalul Ionel Cel-Mare.


Prin urmare, ați ghicit, din poză lipsește Dănuț Cristian. Nu excludem posibilitatea să fi făcut chiar el fotografia, însă, fie vorba între noi, credem că nu s-a simțit tocmai în largul său și că asta i se trage de la faptul că nu prea reușește să se îmbrace singur. De fapt, într-o zi  ne-a făcut invitația de a-l ajuta cu această anevoioasă operațiune, deprinsă de cei mai mulți pe la trei-patru anișori. Pe această cale, în cei mai prietenești termeni, îl sfătuim pe Dănuț Cristian să renunțe o vreme la costumul albastru și să încerce salopete de aceeași culoare.

 

Adauga comentariu