Adevăratul consilier local Emanuel Gongu este independent!

Emanuel Gongu este o surpriză a alegerilor locale din iunie 2015 când a reușit, în ciuda tuturor pronosticurilor, să ajungă în consiliul local ca independent, după ce a izbutit, aproape miraculos, să adune sufragiile a peste o mie de focșăneni. Declara atunci că își va face o echipă de independenți fără nici o legătură cu partidele politice, echipă alături de care va lucra în interesul cetățenilor și al urbei. Cum o minune nu durează mai mult de trei zile, Emanuel Gongu, odată ce s-a văzut în scaunul de consilier, a sărit degrabă pârleazul în grupul PSD, lăsându-i cu gura căscată pe consilierii din opoziție care-și puseseră mari speranțe în el. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât Emi Gongu era un antipesedist declarat și fost membru al PNL (din care a plecat pe motiv de „mașinațiuni” politice).

Ridicând mâna pentru toate proiectele PSD supuse la vot în consiliul local, ajunge în scurtă vreme (2017) director executiv la Asociația Intercomunitară „Vrancea Curată” al cărei consiliu director era format, ca să vă faceți o idee, din Marian Oprișan, Cristi Misăilă și primarul PSD din comuna Cârligele, Ștefan Moscu – președintele Asociației Comunelor Filiala Vrancea.

Mustrat poate de conștiință, Emanuael Gongu a încercat să facă din interiorul grupului PSD ceva opoziție, abținându-se de la vot în cazul unor proiecte inițiate de majoritatea PSD – ALDE – UNPR (înainte de fuziunea cu PMP), însă e foarte greu de crezut că a fost „Gică-contra” fără un acord prealabil din partea puterii.

De altfel, Emanuel Gongu lasă impresia unui om căruia îi pasă de problemele orașului. Iarna ia minifreză și deszăpezește singur strada pe care locuiește, face curat, pe banii lui, la mormântul maiorului Gh. Pastia, mai adună un morman de gunoi de prin vreun cartier, ajută la toaletarea copacilor și face lobby la Direcția de Dezvoltare pentru montarea unor bănci în Focșani. Când auzi de-astea, parcă îți și vine să-l întrebi: cine ești și ce-ai făcut cu adevăratul Gongu?

În ultima sa declarație de avere ( semnată la 15 iunie 2017), în anul 2016, Emanuel Gongu jura cu mâna pe inimă că nu are în proprietate 100% decât un intravilan în Focșani, cumpărat în 2010 (600 metri pătrați) și alte două terenuri extravilane în comuna Bolotești (2014), din care deține doar o pătrime. Consilierul independent Gongu mai declară o casă în Focșani (196 metri pătrați), cumpărată în 2012, și un Mercedes Benz din 2011 iar în 2017 mai vinde două autoturisme din care câștigă 12.000 de euro. În ceea ce privește venitul acumulat în 2016, Emanuel Gongu trece în declarație un salariu de 8.200 de lei, obținut de la o societate privată și o retribuție de 3.282 lei din indemnizația de consilier local.

Adauga comentariu