În acest an, „Noaptea Muzeelor... pe bicicletă” va fi marcată la casa lui Alexandru Vlahuță din Dragosloveni

În cadrul „Nopții Muzeelor”, eveniment ce va avea loc pe 18 mai la nivel național, Direcția pentru Cultură Vrancea va organiza în zilele de 17 și 18 mai propriul său eveniment intitulat „Prietenii lui Vlahuță”. Acesta are ca scop atât evocarea personalității scriitorului cât și promovarea casei sale de la Dragosloveni și Biserica „Adormirea maicii Domnului” din comuna Bordești, considerate monumente istorice.


Astfel, pe data de 17 mai, începând cu ora 15.00, la lăcașul de cult pomenit mai sus este organizat seminarul „Prietenii lui Vlahuță”, activitate ce face parte din cea de a IV-a ediție a Simpozionului „Bordești – Brâncoveanu”.


A doua zi, pe 18 mai, va fi organizat Turul ciclist „Noaptea Muzeelor... pe bicicletă”. Ajuns la a patra ediție, turul va porni de la Muzeul de Istorie din Bulevardul Gării, la ora 15.00. Cicliștii se vor opri la casa lui Alexandru Vlahuță din Dragosloveni, acolo unde va avea loc și un concert de cameră susținut de Cvartetul „Consonanțe”.

Acșiunea de anul acesta este organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea, Primăria Focșani, Inspectoratul Școlar și Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia”.

 

Adauga comentariu