Accidente și... accidentați din întâmplare!

Dacă deplasarea pe drumurile publice a devenit riscantă din cauza teribiliștilor cu mașini puternice sau a neatenției unor șoferi, iată că avem acum două exemple care ne confirmă o bănuială pe care o averam de mai multă vreme: staționarea este la fel de periculoasă ca și condusul!


Nu sunt vorbe în vânt! Pe 5 martie după-amiaza, în comuna Soveja, un moșneguț la vreo 60 de ani a pierdut, la propriu, hățurile din mâini. În timp ce se afla în căruța proprietate personală (ori vehiculul cu tracțiune animală, așa cum îi spun, codat, polițiștii) omul s-a descumpănit brusc, a pierdut hățurile și a izbit o mașină staționată pe marginea drumului.


Omul s-a accidentat ușor, asta poate și pentru că „pilise” niscaiva țuiculiță prin vecini și avea mușchii relaxați, dar și o concentrație de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deși a scăpat teafăr, omul nostru s-a ales cu un dosar penal de care, suntem convinși, îl doare fix în copita din dreapta spate a murgului din dotare.


Un alt exemplu semnificativ al faptului că nu te mai afli în siguranță pe drum nici când stai pe loc îl găsim în Focșani. Un fante cu sfertul de veac la purtător dădea ture cu mașina când, la un moment dat, și-a pierdut „uzul rațiunii” și s-a înfipt în primul autovehicul staționat pe care l-a găsit în cale.
În mod evident, cele două autoturisme au fost avariate în timp ce, uimitor, șoferul n-a pățit nimic. Cu toate acestea, din această întâmplare au reieșit trei lucruri: că tânărul nu avea permis, că mergea cu mașina sub influența unor substanțe halucinogene și că... s-a alescu dosar penal.


În sfârșit, un al treilea exemplu vine tot din orașul Focșani. De data aceata vorbim de o mămăiță în vârstă de 65 de ani, un fel de tanti Ralița, care dădea ture prin oraș după diverse treburi. Ei bine, la un moment dat, a dat pur și simplu peste o persoană care traversa strada în mod regulamentar, pe zebră. Mai mult ca sigur, bătrânica nu a observat pietonul și și-a văzut de drum, alegându-se cu un dosar penal pe post de mărțișor!

 

Adauga comentariu