Accident de muncă la o fabrică de mase plastice! Un tânăr și-a strivit mâna în timp ce încerca să regleze un utilaj!

Un accident de muncă, produs la fabrica de mase plastice situată la ieșirea din Focșani spre Suraia, a solicitat prezența polițiștilor focșăneni în comuna Vînători. Oamenii legi au fost sesizați ieri, 19 martie, că un angajat al unei societăți comerciale și-a strivit mâna în timp ce făcea anumite reglaje la un utilaj.


Tânărul de 24 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.


„Noi am făcut un control faptic aseară, după producerea accidentului. Angajatorul numește o comisie internă care efectuează cercetarea și stabilește dacă a fost accident de muncă sau nu. „În cazul nostru, nu mei există nici un dubiu, este accident de muncă. După finalizarera dosarului, care poate dura și zece zile, acesta va ajunge în posesia noastră. Noi îl vom verifica și îl vom aviza sau nu, în funcție de prezentarea faptelor. Abia după aceea se vor lua măsurile legale care se impun”, ne-a spus reprezentantul ITM Vrancea, Sebastian Ciocan.

 

Adauga comentariu