Abonamentele pentru transportul în comun din municipiu vor fi mai scumpe de la 1 mai. „Sigur nu e de vină politica dezastruoasă a PSD, ci, probabil, Soros”

Surprize, surprize pentru bătrânii din municipiu. De la 1 mai există posibilitatea să scoată mai mulți bănuți din buzunar dacă au intenția să circule cu transportul în comun. Pe lista proiectelor care vor fi discutate joi în ședința de Consiliu Local se află și cel privind „stabilirea tarifelor pentru legitimațiile de călătorie aferente  serviciului public local de transport urban de călători”. „Stabilirea tarifelor” înseamnă de fapt o majorare - cu 13 lei pentru abonamentele cu 20 de călătorii pentru pensionari și cu 23 de lei abonamentele fără limită de călătorii pentru veterani de război, văduve de război și așa mai departe.

După ce a văzut „mapa”, unul dintre consilierii PNL din micul legislativ focșănean a ținut să atragă atenția că măsura nu este una potrivită. „După ce a auzit că pensionarii ies la restaurante datorită guvernării PSD (vezi cazul mătușelor lui Codrin Ștefănescu), primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, s-a gândit că n-ar fi rău ca pensionarii și veteranii de război să aibă abonamente mai scumpe pentru transportul public. Lăsând gluma la o parte, vă supun atenției un proiect de hotărâre prin care PSD, sub semnătura lui Misăilă, dorește să scumpească semnificativ abonamentele pentru transport public, pentru pensionari, veterani, văduve de război etc. Scumpirile sunt semnificative pentru pensiile încă mici ale acestor categorii de oameni și vor fi propuse spre votare în ședința de joi a Consiliului Local Focșani. Societatea de Transport Public explică solicitarea scumpirilor prin aceea că majorarea salariilor a dus la dezechilibre la plata lunară, ajungând ca un muncitor necalificat să câștige mai mult decât un șofer profesionist. În plus, s-au scumpit și carburanții, dar sigur nu e de vină politica dezastruoasă a PSD, ci, probabil, Soros. Unde este guvernarea "lapte și miere", domnule primar? Ați ajuns la fundul sacului?”, întreabă consilierul local liberal Cornel Gheoca.

Adauga comentariu