Abateri grosolane găsite la Primăria Soveja în urma controlului efectuat de Camera de Conturi Vrancea!

Cine nu-l cunoaște pe Costică Ciolan în comuna Soveja? Păi, doar e primarele pe funcție și omul care decide soarta comunității. Omul a intrat în niște încurcături care au cam dus localitatea pe marginea prăpastiei (a se citi falimentului), ceea ce dovedește că punctul său forte nu este tocmai administrarea comunei. Acest lucru este ilustrat de rezultatele acțiunii de audit efectuată pentru anul 2017.


Cetățeanul de rând trebuie să știe că, per total, primăria lor a înregistrat prejudicii de 13.000 de lei și abateri financiar-contabile însumând 273.000 de lei (57.344 euro), o sumă nu chiar neglijabilă pentru nevoile comunității.


Astfel, situațiile financiare nu au fost tocmai exacte și reale din moment ce suma estimată a abaterii în acest domeniu s-a ridicat la 206.000 de lei. Mai precis, lemnul tăiat de pe pășunea împădurită a comunei nu s-a regăsit în contabilitate, deși fuseseră întocmite acte de recepție și consum. Peste asta, „unele studii de fezabilitate, studii geotehnice și proiecte au fost înregistrate eronat, direct în conturile de cheltuieli, în loc să fie evidențiate în contul contabil  -Active fixe corporale în curs de execuție”, ne spune raportul Camerei de Conturi Vrancea.


Calitatea gestiunii economico-financiare pe anul 2017 a atras după sine abateri în valoare de 80.000 de lei. Astfel, primarul a fost prins cu mâța în sac, în alte cuvinte, cu vouchere de vacanță date nelegal funcționarilor din instituție. Și asta nu e tot! Corpul de control a constatat că s-au făcut deconturi nejustificate a unor cantități de carburanți, la rândul lor consumați în mod nejustificat.


Cu aceeași ocazie s-a mai constatat că unele împrumuturi (pe termen lung) ale primăriei erau trecute în contabilitate cu valoare mai mică, că nu se întocmise registrul datoriei locale și că activitatea de salubrizare nu s-a dsfășurat conform legii sau cu aprobarea consiliului local.

 

Adauga comentariu