79 de cazuri de COVID-19 confirmate în Vrancea. Aproape 3.000 de vrânceni în autoizolare, iar numărul celor în carantină a depășit 300

În județul Vrancea, scade numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, însă a crescut numărul celor plasați în carantină. Azi, în comunicarea oficială a orei 13.00 a fost raportat că sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea 2.992 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar alte 320 persoane sunt în carantină.

În următoarele două săptămâni este așteptat un flux crescut al vrâncenilor ce se întorc din străinătate, iar pentru o bună coordonare, aceștia vor fi consultați de epidemiologi și vor fi înregistrați  într-o bază mobilă ridicată special pentru această situație. De asemenea, facem din nou apel la toate instituțiile locale și județene să identifice și să pună la dispoziție spații de cazare pentru cei sosiți, așa cum prevede art.3 din Hotărârea nr. 5/29.02.2020 a CJSU Vrancea”, se arată într-un comunicat.

Amenzile pentru cei care nu respectă prevederile ordonanțelor militare continuă să curgă, în doar 24 de ore structurile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale fiind implicate în zeci de acțiuni.

În cadrul acțiunilor desfășurate de structurile MAI, au fost verificate în ultimele 24 de ore 1.450 de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării. De asemenea, în urma acțiunilor întreprinse de polițiști, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și reprezentanți ai Poliției Locale, cu sprijinul forțelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale- Garnizoana Focșani, au aplicat 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 414.500 lei, persoanelor care nu au respectat dispozițiile art. 5, alin.1 și art. 3, alin. 2, din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor în intervalul orar 22.00 - 06.00.

Defalcat pe instituții subordonate MAI, situația arată astfel:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a executat 20 misiuni cu 61 pompieri și 8 autospeciale: 1 misiune cu 20 pompieri pentru asigurarea coordonării și conducerii tuturor acțiunilor specifice precum și  suportului tehnic/ operațional privind funcționarea echipamentelor și mijloacelor din cadrul CJCCI Vrancea; 1 misiune cu 4 pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vrancea; 1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu persoanele izolate la domiciliu, respectiv carantinate către instituțiile cu atribuții la nivelul județului; 1 misiune cu 1 pompier și 1 auto pentru distribuire echipamente conform dispozițiilor secretarului de stat nr. 554/27.03.2020 și 557 din 01.04.2020; 1 misiune cu 1 pompier, 1 microbuz transport 11 persoane la centrul de carantinare; 1 misiune cu 1 pompier și 1 auto pentru transport aparate ventilare mecanică, în vederea introducerii în reparație, în București; 1 misiune cu 1 pompier și 1 auto pentru transport 1 set de filtre pentru izoletă la ISU Galați; 1 misiune cu 4 pompieri și 1 ACI cu tabăra mobilă pentru montare cort la Centrul de triere a persoanelor.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea a efectuat 89 misiuni cu 145 de cadre și 31 mijloace auto: 44 misiuni verificare persoane izolate la domiciliu (9 secții de poliție rurale și 5 orașe) cu 51  jandarmi: 43 jandarmi din cadru IJJ VN și 8 jandarmi din cadrul Gr.J.M. Bacău; 16 misiuni asigurare ordine publică centre carantină cu 32 jandarmi;10 misiuni însoțire transport persoane în tranzit, cu 22 jandarmi; 9 misiuni însoțire transport persoane către centrele de carantină din Focșani cu 22 jandarmi; 1 misiune pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vrancea, cu 2 jandarmi; 8 misiuni de monitorizare a zonelor, parcărilor și stațiilor de combustibil, stabilite ca puncte de staționare pe traseele de deplasare/ tranzit a convoaielor internaționale de transport marfă/ persoane, cu 8 jandarmi.  

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a efectuat 165 misiuni cu 212 de cadre și 89 mijloace auto: 69 misiuni privind verificare prin măsuri specifice a respectării măsurilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină; 35 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență; 31 misiuni de fluidizare a circulației/ escortarea convoaielor/ coloanelor auto;1 misiune privind acțiuni/ controale în domeniul combaterii criminalității economice; 3 misiuni sprijin DSP Vrancea; 2 misiuni depistarea/ reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/ carantină; 24 alte misiuni.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a efectuat 37 de misiuni cu 30 cadre și 7 mijloace auto: 2 misiuni cu 2 cadre medicale pentru centralizarea, actualizarea și raportarea tuturor datelor specifice privind persoanele izolate; 1 misiune cu 1 cadru medical pentru centralizarea, actualizarea și raportarea tuturor datelor specifice privind persoanele carantinate; 1 misiune cu 2 cadre medicale pentru evidența rezultatelor analizelor biologice COVID-19; 12 misiuni cu 3 mijloace auto și 6 cadre medicale pentru distribuirea produselor alimentare persoanelor carantinate; 1 misiune cu 3 persoane pentru igienizarea/ dezinfecția spațiilor din carantină; 13 misiuni cu 3 mijloace auto și 8 cadre medicale pentru carantinarea unui număr de 105 persoane în centre de carantină instituționalizată; 1 misiune cu 2 cadre medicale pentru scoaterea a 27 persoane din carantină.

Ministerul Apărării Naționale a executat 10 misiuni cu 20 militari și 5 mijloace auto: 8 misiuni privind patrularea în comun de către structuri MApN și structurile MAI pentru respectarea prevederilor Ordonanței militare nr. 3, cu 16 militari și 4 mijloace auto URO VAMTAC S3 în Focșani; 2 misiuni privind patrularea în comun de către structuri MApN și structurile MAI pentru respectarea prevederilor Ordonanței militare nr. 3, cu 4 militari și 1 mijloc auto URO VAMTAC S3 în Adjud.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Informații ofciale pot fi obținute accesând și site-urile www.stirioficiale.ro, www.datelazi.ro și www.cetrebuiesăfac.ro
”, se mai arată în comunicat.

Testarea vrâncenilor simptomatici sau a contacților celor deja confirmați pozitiv cu coronavirus arată că în județ sunt cazuri de COVID-19. De la ultima raportare, alte 9 persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, numărul ajungând astfel în Vrancea la 79. 


Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, a ajuns la un toral de 3.864, dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 fiind declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș și Mehedinți, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 141 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 38.623 de teste.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.


În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 766 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.300la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 27 de cetățeni români aflați în străinătate ,9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat”, se arată în informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

Adauga comentariu