500.000 de euro aruncați pe apa sâmbetei de primarul din Soveja. Noul sistem de captare și aducțiune aduce în casele oamenilor apă cu mâl!

Primarul din Soveja a dat chix cu mărețul său proiect de realizare a aducțiunii cu apă în comună. După ce le-a promis oamenilor că nu vor mai fi probleme cu apa potabilă, în 2016, edilul a făcut la CEC un împrumut baban, în valoare de 500.000 de euro, și, din sursele noastre, a contractat lucrările unor societăți recomandate de președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.


Sistemul de captare cu apă și extinderea canalizării în comună a îndatorat administrația locală pe o perioadă de 15 ani și asta n-ar fi nimic dacă execuția lucrărilor s-ar fi făcut ca la carte. În schimb, în momentul de față, după doi ani de la începerea lucrărilor, primarul Costică Ciolan spune că acestea nu a au fost finalizate, motivând, astfel faptul că oamenii nu beneficiază nici acum de apă potabilă. Mai mult, localnicii sunt nemulțumiți de faptul că în gospodării apa ajunge (unde ajunge) cu impurități: mâl și nisip, fiind imposibil de băut.


Din această cauză, apa nu poate fi folosită nici măcar la spălatul rufelor, oamenii folosind-o doar la udatul grădinilor. Toate aceste probleme survin în urma faptului că nu au fost executate cucrări corespunzătoare la stația de captare a apei, sistemul de filtrare și stația de clorinare nu funcționează iar cele șase bazine folosite la decantarea și filtrarea apei sunt fie colmatate, fie secate. Pe lângă asta, societățile respective nu au „izbutit” să să decolmateze nici măcar locul de captare a apei.


O altă mare problemă este și faptul că după finalizarea așa-ziselor lucrări, edilul s-a grăbit să achite celor două societăți întreaga sumă, fără să verifice în mod temeinic care este stadiul de execuție, dacă rețeaua de aducțiune, stațiile de clorinare și filtrare funcționează în mod corespunzător. I-a crezut pe cuvânt! Așadar primarul Ciolan a rămas cu banii dați, cu datorie pe 15 ani și cu rețeaua inutilizabilă în proporție de 70%. Unii spun că edilul este disperat. Până acum a încercat de nenumărate ori să contacteze la tefefon societățile responsabile de lucrări, însă tot timpul primește ton de ocupat! Ocupat va fi și el când va trebui să dea socoteală în fața cetățenilor pentru banii pe care i-a cheltuit fără rost.

Adauga comentariu