20 de județe sub nămeți. În Vrancea un singur drum rămâne închis. Update: SMURD, solicitat la Bogza

Update: Vremea nefavorabilă crează alte probleme. La această oră, Departamentul de Pompieri Focșani intervine cu o ambulanță SMURD+1APIC+o șenilată și 6 subofițeri după ce au fost solicitate ajutoare în cazul unei persoane cu afecțiuni medicale. Intervenția se desfășoară în satul Bogza, comuna Sihlea. În plus, DJ. 204B tronsonul Tătăranu - Măicănești a fost închis circulației rutiere. 

Potrivit Prefecturii Vrancea, circulația rutieră este oprită preventiv din cauza ninsorii și a viscolului pe DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, dar și pe DN 2C între localităţile Costeşti (judeţul Buzău) şi Amara (judeţul Ialomiţa), DN22 Râmnicu – Sărat (judeţul Buzău) şi Brăila şi DN21A, între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa). Pe alte 9 drumuri naționale circulație este restricționată, iar MAI recomandă să se țină cont de atenționările meteo și să se evite deplasările în zonele cu probleme cauzate de căderile masive de zăpadă și viscol. În Vrancea nu au fost semnalate până acum alte probleme.

În cursul acestei zile, efectivele MAI și autoritățile locale au acționat în sprijinul populației din 20 de județe unde au fost înregistrate efecte ale fenomenelor meteo severe, intervenindu-se pentru deblocarea a aproximativ 150 de persoane care au rămas blocate în autoturisme. Misiunile în teren ale efectivelor MAI vor continua până la revenirea la normal a situației din punct de vedere meteorologic, astfel încât toți cetățenii să ajungă în siguranță la destinație.

În județul Ilfov, pe DN4 în zona loc. Popești-Leordeni spre București, 50 autoturisme nu mai pot înainta din cauza zăpezii. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la autoritățile locale. Printre persoanele rămase blocate se află și o femeie însărcinată, care prezintă iminență de naștere și care a fost preluată de un echipaj medical pentru a fi transportată la spital. De asemenea, pompierii de la București-Ilfov au acționat pentru deblocarea din zăpadă a unei ambulanțe private, care transporta un pacient cu dializă.

În Olt, forțele ISU cu o autofreză acordă sprijin unui echipaj de ambulanță, care se deplasează pentru preluarea unui copil în vârstă de 1 an cu probleme medicale din loc. Spineni. Pacientul va fi transportat la UPU Slatina. În județul Ialomița, 5 autovehicule cu 10 persoane, printre care un copil, au rămas blocate din cauza zăpezii între loc. Fierbinți și Maia pe DJ101B. Se acționează pentru deblocare. Mai multe autovehicule, printre care 10 autoturisme, o dubiță și un utilaj de deszăpezire au rămas înzăpezite în segmente de drum din județul Prahova. Pentru deblocare, au intervenit autoritățile locale. 

În județul Ilfov, pe DN4 în zona loc. Popești-Leordeni spre București, 50 autoturisme nu mai pot înainta din cauza zăpezii. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la autoritățile locale. Printre persoanele rămase blocate se află și o femeie însărcinată, care prezintă iminență de naștere și care a fost preluată de un echipaj medical pentru a fi transportată la spital”, precizează Prefectura Vrancea.

De asemenea, pompierii de la București-Ilfov au acționat pentru deblocarea din zăpadă a unei ambulanțe private, care transporta un pacient cu dializă.

În Olt, forțele ISU cu o autofreză acordă sprijin unui echipaj de ambulanță, care se deplasează pentru preluarea unui copil în vârstă de 1 an cu probleme medicale din loc. Spineni. Pacientul va fi transportat la UPU Slatina.

În județul Ialomița, 5 autovehicule cu 10 persoane, printre care un copil, au rămas blocate din cauza zăpezii între loc. Fierbinți și Maia pe DJ101B. Se acționează pentru deblocare.

Adauga comentariu