17 permise de conducere reținute în doar patru ore, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise. Autoritățile iau în calcul punerea în funcțiune a radarelor fixe

Ieri, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu omologii lor din Buzău, au avut o acțiune comună în cele două județe pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. În doar patru ore, de la 11.00 și până la 15.00, 19 șoferi s-au ales cu permisele ridicate, 17 dintre aceștia chiar pentru că depășiseră viteza legală.

Viteza excesivă este în continuare una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav. 19 permise de conducere au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 17 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi 2 pentru depășiri neregulamentare. În funcţie de încadrarea contravenţională a abaterii săvârşite, polițiștii vrânceni au aplicat 83 de sancţiuni, din care 79 pentru depăşirea vitezei maxime admise, 2 pentru depășiri neregulamentare și 2 pentru alte abateri”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.

Polițiștii au dat și câteva exemple din județ, respectiv de pe DN 2 E 85, pe raza localităţii Urechești, unde un șofer din Ialomița conducea cu viteza de 107 km/h. „Cu o viteză de 109 km/h a fost depistat conducând un autoturism un alt bărbat, viteză înregistrată de aparatul radar tip TruCam, pe  un sector de drum limitat la 50 km/h. Un alt bărbat, de 25 de ani, din Ilfov, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h, în interiorul localității Urechești. Cu viteza de 117 km/h, în zonă de limitare 60 km/h de pe raza localității Pufești circula și un bărbat, din județul Bacău. Pe raza localității Călimănești, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 31 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 112 km/h, pe  un sector de drum limitat la 60 km/h”, se detaliază în comunicatul de presă.

Veste bună, însă. Au stat autoritățile centrale, s-au calculat și au găsit o soluție de a reșapa rețeteaua de camere de supraveghere care aparține Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în radare fixe. În urmă cu câteva zile se anunța că s-ar vrea, s-ar putea și se mai discută ca CNAIR și Poliția Rutieră să semneze un... protocol, că tot sunt la modă. Și, în urma protocolului, care s-ar vrea, s-ar putea și se mai discută dacă va fi semnat, ar urma să fie folosită o astfel de cameră pentru a depista șoferii grăbiți și în Vrancea, pe DN23 – Vulturu. Da, din toate drumurile naționale care străbat județul nostru, doar pe acest tronson există o cameră fixă. Cel puțin una care să poată fi adaptată la acest sistem. În total, în țară sunt porcoi: 74, care ar putea fi folosite din 2019. Sistemul este simplu, atât cât e, și va funcționa cu ajutorul unor senzori montați în asfalt.

Sursa foto: IPJ Vrancea

Adauga comentariu