17 noiembrie, Ziua Prematurului: cadouri, baloane și surprize pentru prematurii care au fost îngrijiți anul acesta la Spitalul Județean

Sărbătoare astăzi la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, unde a fost marcată Ziua Prematurului. Copiii au fost sărbătoriți cum se cuvine, cu cadouri, baloane și tort, alături de părinți și de cadrele medicale ale Secției de Neonatologie. Statistic, un copil din 10 se naște prematur la nivel mondial. Dar în acest moment, nașterea prematură nu mai reprezintă o problemă gravă, iar copiii au o șansă reală de a se dezvolta absolut normal, a subliniat medicul Anca Andrei, șefa Secției de Neonatologie a Spitalului Județean. La maternitatea Spitalului Județean au fost îngrijiți în ultimul an peste 140 de copii prematuri. Medicul șef a precizat că secția a beneficiat de mai multe modernizări, printre care și un incubator de transport, și că în viitorul apropiat urmează să fie aduse și pătuțuri noi.

„Fiecare dintre acești copii de aici are o poveste, care pe mine m-a determinat să cer mai mult, să fac mai mult. Domnișoara aceasta (povestește medicul Andrei, arătând spre Teodora, o minunăție cu ochi mari) a avut 500 de grame la naștere și nu s-a născut la noi. Dacă s-ar fi născut la noi, poate nu ar fi trăit. Dar datorită ei eu am adus pe secție un medicament vital. Fetele (tripletele care acum debordau de energie) ne-au paralizat și pe noi și ambulanța în ziua în care s-au născut. Datorită lor am insistat foarte mult să am incubatorul de transport, pentru a putea transporta copiii în siguranță. Cei pe care i-am tratat aici au avut evoluții foarte complicate și ne-am dotat în ceea ce privește medicația și aparatura, pe care o putem folosi acum la capacitate maximă. Toți copiii care sunt astăzi aici au fost prematuri. La momentul de față, orice copil născut prematur, chiar la 24 de săptămâni, are o șansă. Iar acești copii de aici sunt dovada”, a spus medicul șef.  

Adauga comentariu