Vrâncenii continuă să încalce condițiile de izolare: alte 13 amenzi au fost aplicate ieri. Cum arată ultima raportare din județ

A crescut numărul persoanelor care se află în carantină la noi în județ, de la 38 la 53, în timp ce numărul persoanelor aflate în autoizolare a ajuns la 1.292. Oamenii legii spun că toți aceștia au fost verificați ieri minim o dată, pentru a se stabili dacă respectă regulile impuse. Până acum, nicio zi fără amenzi: ieri au fost aplicate 13 sancțiuni persoanelor care nu au respectat condițiile de izolare, în cuantum total de 26.700 lei, dar și cinci amenzi în cuantum de 6.000 lei, pentru alte fapte.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea a efectuat în ultimele 24 de ore 29 misiuni cu 86 de cadre, astfel: 14 misiuni cu 50 de cadre privind verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu, 6 misiune de tranzitare cu 10 cadre, 2 misiuni de pază la centrele de carantinare cu 4 cadre, 3 misiuni de monitorizare zone aglomerate cu 9 cadre, 3 misiuni cu 9 cadre pentru supraveghere debarcare/ îmbarcare în/ din mijloacele de transport in comun, o misiune de transport către centru de carantină cu 2 cadre. Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a efectuat 67 misiuni cu 259 de cadre, astfel: 34 misiuni privind verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu, 4 misiuni de menținere a ordinii la unități spitalicești de carantină, 10 misiuni de depistare a persoanelor care se sustrag din izolare, o misiune de fluidizarea circulației, 3 misiuni acordare sprijin DSP Vrancea, 14 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdicțiilor impuse, o misiune in demeniul criminalității economice”, se arată într-o informare.

IPJ Vrancea asigură că verificările vor continua în toată perioada următoare și au câteva sfaturi pentru vrânceni.

 

Activitățile pe această linie vor continua în perioada următoare în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională.

Ne adresăm din nou populației cu recomandarea de a respecta măsurile dispuse pentru limitarea și prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus COVID - 19, în special măsurile de autoizolare, măsurile de protecție prin dezinfectarea mâinilor și utilizarea măștilor, precum și evitarea deplasărilor ce nu reprezintă o urgență”, este recomandarea polițiștilor.

 

La nivel național au fost înregistrate primele 2 decese, ambii pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus având alte afecțiuni preexistente. „Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş - București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate(47la Timișoara, 11la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 14pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/ carantină”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

 

Adauga comentariu