Vrancea în vremea coronavirusului. Ultima ședință cu mască, prima ședință online? Cum se vor desfășura de acum ședințele Consiliului local Focșani. Video

După ședința Consiliului Local Focșani de astăzi, în cadrul căreia aripa liberală a atras atenția că, în situația dată, întâlnirea ar trebui fi una virtuală, și nicidecum față în față, unele lucruri s-ar putea schimba. Ședința a fost pusă la cale la Cinematograful Balada, iar fiecare consilier a venit echipat cum a considerat de cuviință pentru a se apăra de coronavirus. Ba o pereche de mănuși, ba măști, ba... cei mai curajoși, „cu pieptul gol”. Nimeni nu s-a ridicat însă din sală, iar ședința s-a desfășurat fără public sau alți gură cască, destul de rapid. Primarul a subliniat că, pentru a desfășura ședințele în online, ar trebui schimbat Regulamentul de organizare și funcționar al Consiliului Local, astfel că nu s-ar putea face pur și simplu. 

Ulterior, prefectul județului a transmis mass-media un mesaj legat de cele mai noi măsurile adoptate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, fix „de posibilitatea ca ședințele și luarea hotărârilor să aibă loc prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la distanță”.

Adauga comentariu