VIDEO! Zilele Focșaniului deschise oficial de Parada costumelor populare!

Zilele Focșaniului au debutat astăzi după-amiază în Piața Unirii, chiar în fașa obeliscului proaspăt renovat. Edilul Cristi Misăilă a scurtat cu o zi manifetările dedicate orașului de pe Milcov, acestea desfășurându-se, și așa, în regim de austeritate, lucru care nu poate decât să ne bucure.


Dacă Piața Unirii nu s-a umplut de cetățeni dornici să caște gura (probabil din cauza căldurii), îndeletnicire de bază a românului de-a lungul secolelor, punctul zero al urbei s-a umplut de culoarea zecilor de invitați la festivități, din țară și din afara granițelor. În prezența primarului și a viceprimarilor, delegațiile îmbrăcate în port popular au desfășurat o horă, cât toată Piața Unirii, în sunetele tarafului „Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”.

Alături de invitații în costume populare s-au aflat elevii Școlii de Aviație de la Boboc, care au venit să promoveze nobila artă a pilotajului în cadrul Simpozionului „Destine aeronautice în poarta Focșaniului”, având alături de ei macheta în mărime naturală a avionului „Vlaicu II”. Directorul Teatrului, Sorin Francu, și primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, au deschis oficial cele trei zile de sărbătoare, moment care a luat sfârșit cu o poză de grup.

 

Adauga comentariu