VIDEO! Modul REVOLTĂTOR în care autoritățile din Vrancea au tratat cazul copilului de 9 ani violat la Adjud - radiografia rece a unei fapte monstruoase

Cazul unui copil de nouă ani din Adjud, violat de un alt minor de 15 ani cu complicitatea altuia, de 13 ani, ambii prieteni de-ai săi, ne arată o dată și încă o dată, cum nu reușesc autoritățile să să se coordoneze și să gestioneze cazuri într-adevăr grave, unele dintre ele ajungând în atenția presei din pură întâmplare.


Pe 29 septembrie, într-un apartament dintr-un bloc insalubru de locuințe sociale din Adjud, un copil de nouă ani și-a pierdut inocența pentru totdeauna. Doi dintre „prietenii” săi l-au atras într-o capcană îngrozitoare. Erau împreună și, cum copilului i se făcuse sete, aceștia l-au invitat în locuința unuia (minorul de 13 ani) promițându-i apă. Naivitatea l-a făcut pe puștiul de nouă ani să accepte și asta a fost pentru el începutul unui supliciu inimaginabil.


Odată intrați în casă, cei doi, putem de-acum să-i numim agresori, au imobilizat victima iar unul dintre ei, un adolescent de 15 ani (împlinește 16 în noiembrie) l-a violat cu sălbăticie. După ce a scăpat din calvarul prin care trecuse, puștiul a fugit iute în fața blocului cu ochii în lacrimi. O vecină a alertat-o pe mama sa care a venit și și-a luat odorul, însă abia acasă avea să afle prin ce coșmar trecuse acesta. Iată ce povestește:


Prin urmare, ca să recapitulăm, femeia a sunat la 112, a venit poliția, și apoi și-a însoțit copilul la spitalul din Adjud. De acolo a fost trimisă la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani unde un medic a consultat micuțul care a rămas internat până marți dimineață. I s-a eliberat un certificat medico-legal din care reieșea că micuțul a fost violat, apoi cei doi au plecat acasă.


În tot acest timp, după săvârșirea faptei, poliția l-a dus pe agresor la unitatea medicală din localitate, Adjud, de unde i s-au recoltat probe biologice iar în final a fost lăsat să plece. Pe moment. Chestiunea este că, până astăzi, copilul maltratat sexual nu a beneficiat de asistență psihologică pentru simplul fapt că Poliția Adjud nu a anunțat Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, astfel încât instituția să trimită de urgență un psiholog pentru a consilia victima și pe mama acesteia.

Cum să te ascunzi după fusta legii


De-abia ieri la ora 13.00, printr-o adresă scrisă, Poliția din Adjud informa Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Adjud să trimită un reprezentant, așa cum cere legea, la audierea minorului agresat sexual ce avea să aibă loc în aceeași zi, la ora 15.00.


Numai că legea prevede ca în astfel de cazuri să fie prezent un psiholog, ceea ce doar DGASPC Vrancea putea face. Însă, INCREDIBIL, instituția respectivă află de acest caz abia ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ (2 octombrie) DE LA MASS-MEDIA întrucât nu fusese informată NICI de poliție, NICI de spitalul din Adjud, NICI de spitalul din Focșani și NICI de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Adjud.


Dacă vă puteți imagina cum merg treburile în Vrancea, copilul acela, abuzat sexual și cu traume grave, a stat de vorbă cu un psiholog abilitat în astfel de cazuri de-abia ASTĂZI. Ieri, 1 octombrie, mama împreună cu copilul ei au fost audiați de poliția din Adjud doar. În legătură cu ce ne poate spune IPJ Vrancea în legătură cu acest caz vedeți mai jos:


Cu această ocazie am mai fost informați de IPJ Vrancea că LEGEA STATULUI ROMÂN nu obligă poliția, în mod expres, să anunțe DGASPC de îndată în asemenea cazuri, ci doar când... APRECIAZĂ!


„Art. 111, alin. 6 din Codul de procedura penală: În cazul persoanelor vătămate pentru care a fost stabilită în condiţiile legii existenţa unor nevoi specifice de protecţie, organul judiciar poate dispune una sau mai multe dintre următoarele măsuri, atunci când este posibil şi când acesta apreciază că nu se aduce atingere bunei desfăşurări a procesului ori drepturilor şi intereselor părţilor: Lit. b) audierea acestora prin intermediul sau în prezenţa unui psiholog sau a altui specialist în consilierea victimelor”.


DGASPC a reacționat rapid și a trimis o echipă care să consilieze minorul agresat sexual. Atât el cât și mama sa vor fi introduși într-un program de consiliere psihologică. Din păcate însă, în asemenea cazuri traumele sunt pe termen lung și necesită o intervenție de durată. Copilul va rămâne în monitorizarea DGASPC pentru a putea beneficia de tot sprijinul de care are nevoie.


Cine sunt agresorii


Unul dintre cei implicați are 13 ani și are, cel puțin deocamdată, statul de martor, din informațiile oficiale rezultând că a pus doar apartamentul la dispoziție, în ciuda faptului că mama micuțului violat spune clar că a participat la nemernicie, mai mult, a imobilizat victima facilitând violul săvârșit de companionul său. Acestea sunt, momentan, informațiile cu privire la persoana sa.


Pe de altă parte, violatorul are în spate un trecut. Are 15 ani și va împlini 16 curând, în noiembrie. Provenind dintr-o familie destrămată, cu situație materială precară, cu mama și tatăl prea ocupați cu alcoolul, el a abandonat cursurile Școlii „Principele Radu” din Adjud după numai șase clase. Pentru că părinții nu s-au putut ocupa corespunzător de soarta sa, deși un elev silitor la școală, nu a fost greu să găsească un anturaj care să-i distrugă viitorul.


Înhăitat cu tot soiul de derbedei, a început să fure repetat și să se țină de tot felul de lucruri antisociale. Totul a culminat în 2018, atunci când a fost prins de poliție, arestat și condamnat să ispășească doi ani de detenție în Centrul Educativ Târgu Ocna din județul Bacău. Însă anul acesta comisia de evaluare a decis că s-a îndreptat și a fost liberat condiționat pe 3 septembrie. Adică nici măcar înainte cu o lună înainte de a comite îngrozitoarea faptă de față, faptă care îl va băga, cel mai probabil, din nou după gratii. 

Bâlbele poliției din Adjud și mediul social al agresorului


Violatorul de numai 15 ani trăiește într-un bloc de locuințe sociale, mediu propice pentru dezvoltarea „abilităților” de infractor. De altfel, din cauza scandalurilor dese și a violențelor ce se petrec la ordinea zilei în zonă, primăria plătește o societate privată de pază să patruleze zilnic pe acolo și să supravegheze orice mișcare. Atât e de grav.


Vecinii săi au fost îngroziți să afle de ce-a făcut tânărul lor vecin, abia întors de la „mititica”, dar nu au părut surprinși. Cumva, toată lumea se aștepta ca acesta să recidiveze, poate nu într-un astfel de mod groaznic dar, da, puteau paria pe asta. Singurul care i-a luat apărarea a fost tatăl său, pe jumătate beat, care nu știa cu siguranță nici măcar unde fusese timp de un an fiul său.

În ceea ce privește Poliția Adjud, instituție aflată în slujba cetățeanului, a acționat cum s-a priceput. După ce au constat fapta, l-au săltat pe adolescent și l-au dus la spital pentru recoltarea de probe, apoi i-au dat drumul acasă. Luni, 30 septembrie, au venit să-l rețină pentru audieri însă, „șulfit”, violatorul „s-a prins” de figură și a reușit să fugă.


Marți (1 octombrie), poliția și-a încercat norocul din nou, dar nici de această dată nu l-au putut prinde pe fugar, prea abil pentru experiența lor. De-abia astăzi dimineață, cu ajutorul „mascaților”, oamenii legii din Adjud au putut să-l prindă pe violatorul adolescent și l-au audiat în jurul orelor 14.00.


În momentul de față, după o faptă extrem de gravă comisă asupra unui copil de numai nouă ani tocmai pe 29 septembrie, adolescentul a fost reținut pe bază de ordonanță, urmând ca mâine să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. 

 

 

Adauga comentariu